Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ε! κυβερνόντες, ακούτε; Η Σλοβενία μας έβαλε τα "γυαλιά"...Σλοβενία: Νομοθετήθηκε το δικαίωμα στο...πόσιμο νερό!

Είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που το κάνει αυτό.

Μετά την συνταγματική αναθεώρηση, η κυβέρνηση της Σλοβενίας κατοχύρωσε το δικαίωμα των πολιτών της χώρας να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, διάταξη η οποία δεν αναφέρεται σε κανένα άλλο Σύνταγμα καμία ευρωπαϊκής χώρας.

"Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στο πόσιμο νερό. Οι υδάτινοι πόροι αποτελούν δημόσιο αγαθό και διαχειρίζονται από το κράτος. Καθώς το νερό θα γίνει σταδιακά το πιο πολύτιμο αγαθό στο μέλλον, η πίεση θα αυξηθεί και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω", σχολίασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσεράρ, χαρακτηρίζοντας το νερό ως το "χρυσάφι του 21ου αιώνα.

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό δικαίωμα μπορεί να είναι πρωτάκουστο για της ευνομούμενες κοινωνίες της Ευρώπης, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για πολλές χώρες της Ασίας ή της Αφρικής, που επίσης τα Συντάγματα των οποίων προβλέπουν κάτι αντίστοιχο.


 
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.