Το Facebook απενεργοποίησε τον λογαριασμό της επειδή είχε φωτογραφία στην οποία θήλαζε το παιδί μιας άγνωστης...

Το Facebook απενεργοποίησε τον λογαριασμό μιας μητέρας
που ανέβασε στο προφίλ της μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν να θηλάζει τόσο το δικό της μωρό όσο και ένα άγνωστο βρέφος.

Η Ρεβέκα Βανόσικ από το Μισούρι δημοσίευσε τη φωτογραφία στο διαδίκτυο, θέλοντας να δείξει ότι βοήθησε μια μητέρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ στη ζωή της, όταν έλαβε το μήνυμα ενός φίλου της.
rebecca wanosik

Το άγνωστο μωρό μέχρι πρότινος θήλαζε και όταν η μητέρα του νοσηλεύτηκε εσπευσμένα άρχισαν να του δίνουν έτοιμο γάλα, το οποίο αρνούνταν πεισματικά να πιει.

«Έτσι την περασμένη Παρασκευή και ενώ έφτιαχνα ένα κέικ, έλαβα ένα μήνυμα από έναν φίλο που μου ρωτούσε ευγενικά αν θα μπορούσα να θηλάσω το μωρό μιας άγνωστης. Φυσικά και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ», έγραψε η κ. Βανόσιν σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Η μητέρα του μωρού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και το μωρό τρεφόταν μόνο δια θηλασμού», πρόσθεσε.
 

Η κ. Βανόσικ είπε ότι το μωρό φαινόταν πεινασμένο και εξουθενωμένο «έτσι κι έκανα αυτό που θα ήθελα να κάνει ο καθένας αν το παιδί μου βρισκόταν στην ίδια θέση με αυτό το μωρό».


Η ανάρτηση συγκέντρωσε ποικίλα σχόλια από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι βρήκαν τη φωτογραφία της γυναίκας που θήλαζε συγχρόνως τα δύο μωρά όμορφοι, ενώ κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι η φωτογραφία θα έπρεπε να είχε υποστεί επεξεργασία.

Κάποιος χρήστης μάλιστα τόνισε ότι η κίνηση της Βανόσικ ήταν επικίνδυνη και ενδεχομένως να προκαλούσε θέματα υγείας σ' αυτήν ή στα βρέφη.

Η κ. Βανόσικ απαντώντας σε κάποια από τα σχόλια είπε ότι μένει άναυδη που οι άνθρωποι θεωρούν το θηλασμό ως κάτι μη φυσιολογικό ή παράξενο.

Ο σύζυγος της κ. Βανόσικ, Άντονι, δημοσίευσε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό δεδομένου ότι η γυναίκα του δεν μπορούσε.

«Όπως φαίνεται ο λογαριασμός της γυναίκας μου απενεργοποιήθηκε επειδή το να θηλάζει κάποιος το παιδί κάποιο άλλου που το έχει ανάγκη θεωρείται ανάρμοστη πράξη», έγραψε ο κ. Βανόσικ.

Οι υπεύθυνοι του Facebook ανέφεραν από την πλευρά τ ους ότι ο λογαριασμός τέθηκε στο στόχαστρο καθώς έλαβαν πολλές αναφορές για βίαιο περιεχόμενο.

Για την ιστορία ο λογαριασμός επαναενεργοποιήθηκε και οι φωτογραφίες παραμένουν στη σελίδα.

 
Πηγή: Independent