Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Dura lex, sed lex. μτφρ: σκληρός νόμος, αλλά νόμος. Tragic...

Στη Δικαιοσύνη ανήλικη για 15 τριαντάφυλλα.

Ατεγκτες  στην πάταξη της…. φοροδιαφυγής
εμφανίστηκαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αφού συνέλαβαν ανήλικη από το Δροσερό Ξάνθης διότι πουλούσε στην Ζάκυνθο τριαντάφυλλα χωρίς άδεια!

Το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου καλεί την «εγκληματία» σε απολογία  καθώς δεν είχε στην κατοχή της… άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο η νεαρή κοπέλα συνελήφθη στα Λαγανά Ζακύνθου στις 27-8-2016 να εμπορεύεται 15 τριαντάφυλλα χωρίς «τη σχετική άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δροσερό της Ξάνθης είναι ένας υποβαθμισμένος οικισμός, οι κάτοικοι του οποίου, ΡΟΜΑ, ασκούν είτε το επάγγελμα του μικροπωλητή για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, πηγαίνοντας άλλοτε στις λαϊκές της περιοχής κι άλλοτε περιφερόμενοι στους δρόμους, είτε αναζητούν μεροκάματα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.