Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Χουντής: Συμφωνία για συνταγματοποίηση του μνημονίου...

«Ζήτημα ουσίας τόσο για την Οικονομία όσο και για τη
Δημοκρατία», χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, το ενδεχόμενο να περάσει, ως συνταγματική ρύθμιση, το ζήτημα του χρέους. «Δηλαδή, από συνταγματική άποψη να είναι δεσμευμένη μια χώρα το πόσο θα είναι το ύψος του χρέους της», δήλωσε ο κ. Χουντής. 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το χρέος και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, σημείωσε: 
«Ενώ έχουν ακουστεί πολλά, και από αυτή την κυβέρνηση, για τη Συνταγματική αναθεώρηση, δεν είχε ακουστεί η δέσμευση που έχουν, κυρίως οι χώρες της ευρωζώνης, να περάσουν στο Σύνταγμα το ζήτημα του χρέους (Δημοσιονομικό Σύμφωνο). 

Πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε αυτό, δηλώνοντας ότι ανάμεσα στα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους, υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει ως συνταγματική ρύθμιση. 

Αυτό όμως θα έχει ως συνέπεια, πρώτον να καθορίζεται συνταγματικά η οικονομική πολιτική, πράγμα απαράδεκτο, και δεύτερον, να υπάρχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανείων, πράγμα που ζητείται από τις χώρες της ευρωζώνης». 

Εξηγώντας την αντίθεσή του, ο Νίκος Χουντής υπογράμμισε ότι «αυτές οι αντιδημοκρατικές πολιτικές, που προκαλούν και την κρίση στην ευρωζώνη, δεν θα είναι πλέον μια πίεση, ένας εκβιασμός για την εφαρμογή των μνημονίων, αλλά θα είναι μια συνταγματική υποχρέωση» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι με αυτά τα θέματα που είναι ο πυρήνας των μνημονιακών πολιτικών, δεν ασχολούνται οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, διότι τις πιστεύουν, τις έχουν ψηφίσει, τις υπερασπίζονται και γι’ αυτό και δεν αντιδρούν.


 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

 
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.