ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΥΣ...

Η κοινωνική βάση βρίσκεται σε αναβρασμό. Μαζεύονται συνεχώς παρέες με όνειρα και ιδέες να σώσουν την πατρίδα. Και ενώ όλοι πιστεύουν ότι κάτι θα κάνουν, ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει θύματα κάποιων γραφικών τύπων που θέλουν να το παίξουν αρχηγίσκοι. Φυσικά, όλοι αντιλαμβάνονται τι πάει να γίνει και οι προσπάθειες ξεφουσκώνουν αμέσως.


Το φαινόμενο αυτό το ενισχύει το ίδιο το πολιτικό σύστημα που
βασίζεται πάνω σε αρχηγικού τύπου πυραμιδοειδή κόμματα. Το μοντέλο του πυραμιδοειδούς κόμματος, με έναν παντοδύναμο αρχηγό επικεφαλής, πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη και είναι κτισμένο πάνω στο μοντέλο του κομμουνιστικού κόμματος. Με τον τρόπο αυτό, τα κόμματα δεν προάγουν τη δημοκρατία, αλλά είναι ελιτίστικα και οδηγούν αναπόφευκτα σε διαπλοκή με την οικονομική εξουσία και την προδοσία της κοινωνικής βάσης.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν και οι γραφικοί επίδοξοι αρχηγίσκοι, πριν αποφασίσουν να το παίξουν αρχηγοί, ότι προκειμένου να επιβληθεί κάποιος ως αρχηγός, στο ισχύον πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να έχει ισχυρή οικονομική ενίσχυση και άφθονη προβολή στα ΜΜΕ, δηλαδή μια απόλυτη διαπλοκή που θα εγγυάται τη σίγουρη πολιτική εξέλιξη. Διαφορετικά, γρήγορα διαπιστώνουν ότι τους απομένουν μόνο λίγοι πολιτικά αφελείς, οι οποίοι και αυτοί στο τέλος εγκαταλείπουν.

Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε το υπάρχον ελιτίστικο διαπλεκόμενο αρχηγοκεντρικό πολιτικό σύστημα, θα πρέπει από την αρχή, από τις πρώτες επαφές των ενδιαφερομένων, να μπουν κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας στα νέα δημιουργούμενα κόμματα και φυσικά απουσία κάθε είδους αρχηγού. Σε αντίθετη περίπτωση απλά αναπαράγουμε την αγελαία κατάσταση που ήδη έχουμε.

hassapis-peter