Φοιτητής ετών 12!

Οταν ήταν δυο ετών διάβαζε βιβλία στα αγγλικά και τα
κορεάτικα. Στα έξι του έκανε μαθηματικούς υπολογισμούς.
Και τώρα σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά τελειώνουν το δημοτικό σχολείο, ο 12χρονος Τζέρεμι  Σούλερ γράφτηκε ως πρωτοετής σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Cornell.   

«Είναι επικίνδυνο να κάνει κανείς προβλέψεις, αλλά εάν δει κανείς την πορεία του και εάν παραμείνει σταθερός σε αυτήν τότε μια μέρα θα λύνει προβλήματα που δεν έχουμε καν διανοηθεί», είπε ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου, Λάνς Κόλινς.

Ο Τζέρεμι έχει διδαχθεί κατ'οίκον και είναι ο μοναδικός γιος δυο μηχανικών αεροναυπηγικής που ζούσαν στο Grand Prairie του Τέξας και μετακόμισαν στην Ithaca της Νέας Υόρκης για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το παιδί τους. 

Ο 12χρονος Τζέρεμι  Σούλερ με τους γονείς του  
 Ο 12χρονος Τζέρεμι με τους γονείς του | AP Photo/Mike Groll

«Ηταν ανεπτυγμένο παιδί από τότε που γεννήθηκε, πολύ δυνατό» είπε ο πατέρας του, Κάρεϊ Σούλερ.

Μπορούσε να παρακολουθεί τα γράμματα και τους αριθμούς 
 από τριών μηνών, έμαθε την αλφάβητο στους 15 μήνες και διάβαζε μόνος του βιβλία σε δυο γλώσσες (αγγλικά και Κορεατικά, που είναι η μητρική γλώσσα της μητέρας του) όταν έκλεισε τους 21 μήνες. 

Οπως είπαν στο Associated Press  οι γονείς του Τζέρεμι όταν ήταν πέντε ετών διάβασε τον «Αρχοντα των Δακτυλιδιών» και το «Ένα ταξίδι στη μεγαλοφυΐα: Τα μεγάλα Θεωρήματα των μαθηματικών» και επομένως δεν είχε κανένα νόημα να τον γράψουν στο νηπιαγωγείο. 

«Ανησυχούσαμε για την κοινωνικοποίηση του» λέει η μητέρα του. «Στην παιδική χαρά τρόμαζε από τις φωνές και τα τρεξίματα των άλλων παιδιών. Αλλά όταν τον πήγαμε σε ομάδα μαθηματικών και σε κατασκήνωση μαθηματικών ήταν πολύ κοινωνικός. Ηθελε να βρίσκεται με άτομα που είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτόν». 

Ο 12χρονος Τζέρεμι  Σούλερ AP Photo/Mike Groll
Με αυτό συμφωνεί και ο ίδιος ο Τζέρεμι που παρακολουθεί τη συνέντευξη, λέγοντας ότι οι καλύτεροι φίλοι του είναι από την ομάδα των μαθηματικών.

«Ενας από αυτούς μάλιστα έφτιαξε το "Minecraft for Dummies"», λέει ένα βιντεο-παιχνίδι που μαζί με τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας είναι ένας από τους τρόπους για να περνάει τις ελεύθερες ώρες του. 

Οσο για την ζωή του στο Cornell: «Ημουν ανήσυχος στην αρχή αλλά τώρα είμαι ενθουσιασμένος. Οπως λέει και η μητέρα μου μπορεί όλα τα παιδιά στο τμήμα των μαθηματικών να είναι μεγαλύτερα, αλλά έχω μεγαλύτερους φίλους. Εφόσον βέβαια τους αρέσουν τα μαθηματικά... Τα μαθήματα μέχρι τώρα είναι σχετικά εύκολα. ξέρω όμως ότι πολύ σύντομα θα δυσκολέψουν».


efsyn.gr