Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν οι μισοί Έλληνες, αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τους φόρους και έχουν σταματήσει να τους καταβάλουν.

Οπουδήποτε αλλού και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είτε θα
είχε ήδη επαναστατήσει ο κόσμος στους δρόμους και θα ανέτρεπε το καθεστώς, είτε το καθεστώς θα είχε ήδη καταρρεύσει από μόνο του. Εδώ όμως στη χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ναι μεν όλοι αισθάνονται μια δυσκολία και κάπως προσέχουν τις δαπάνες τους, αλλά επί της ουσίας, για τη μεγάλη μερίδα του λαού δεν τρέχει τίποτα. Τι να συμβαίνει άραγε;

Εκτός από την αγωνιώδη προσπάθεια του καθεστώτος να καταβάλει κανονικά τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου (αν θέλει ας κάνει κι αλλιώς), μάλλον δουλεύουν στο φουλ η παραοικονομία και το χρήμα έξω από τις τράπεζες. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το καθεστώς και η τρόϊκα γνωρίζουν πολύ καλά πως αν επιχειρήσουν να βάλουν χέρι σε αυτούς τους τομείς, μάλλον θα αρχίσει και γι' αυτούς η αντίστροφη μέτρηση.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.