«Κόλαση»: Έκτακτη Σύνοδος των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ για το Brexit...

Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της
Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν το Σάββατο στο Βερολίνο για να εξετάσουν τις συνέπειες του Brexit, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα υποδεχθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξερμβούργου για συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ολάντ

Tηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγkελα Μέρκελ είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, ο κ. Ολάντ αναμένεται αργότερα να κάνει επίσημη δήλωση για το Brexit.

Συνάντηση κρίσης στο Παρίσι

Συνάντηση κρίσης για τις συνέπειες της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ έχει συγκαλέσει από το πρωί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Παρόντες είναι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και οι υπουργοί Οικονομικών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μισέλ Σαπέν, Ζαν Μαρκ Ερό και Αρλέμ Ντεζίρ αντίστοιχα.
Μετά τη συνάντηση αναμένονται δηλώσεις του Γάλλου προέδρου.

Ρέντσι: Να αλλάξουμε την Ευρώπη

«Πρέπει να την αλλάξουμε για να την κάνουμε πιο δίκαιη και ανθρώπινη. Αλλά η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, είναι το μέλλον μας», έγραψε στο twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

tribune