Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ...

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group, το 0,23% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη (περίπου 18,5 εκατομμύρια άνθρωποι), κατέχει περίπου τον μισό πλούτο του πλανήτη σε εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις ή μετοχές. 

Αυτό το 0,23% δεν προέρχεται από μια μόνο χώρα (αν και περίπου οι μισοί προέρχονται από τις ΗΠΑ), αλλά
αποτελείται από την οικονομική αφρόκρεμα όλων των κρατών.

Αυτό λοιπόν το παγκόσμιο 0,23% είναι ο ηγέτης της Νέας Τάξης πραγμάτων, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το οποίο δεν θέλει να έχει μπροστά του το εμπόδιο των ισχυρών εθνικών κρατών, των ισχυρών θρησκευτικών και πολιτισμικών ενοτήτων κ.λ.π., αλλά θέλει έναν παγκόσμιο κοινωνικό χυλό, ο οποίος θα είναι εύκολη λεία, στην προσπάθεια της ικανοποίησης του ακόρεστου πάθους για περισσότερη δύναμη και περισσότερο πλουτισμό.

Όλη αυτή η εξέλιξη όμως, θα οδηγήσει σύντομα σε έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, με χαμένους τους λαούς και τους απλούς ανυπεράσπιστους πολίτες.

Μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, είναι η λαϊκή δραστηριοποίηση εντός των εθνικών κρατών, για την αλλαγή του καθιερωμένου εξουσιαστικού μοντέλου, με στόχο την απαγκίστρωση της πολιτικής εξουσίας από τον έλεγχο της εθνικής οικονομικής ολιγαρχίας και αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας στα χέρια των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα μπορεί πλέον η διεθνής οικονομική ολιγαρχία του 0,23%, σε συνεργασία με την εγχώρια οικονομική ολιγαρχία, να μετατρέπει τα συμφέροντά της σε εσωτερικούς νόμους εναντίον των λαών.


hassapis-peter
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.