Χίλια μπράβο! Ο Δημήτρης αρίστευσε στο σχολείο, αν και είναι έγκλειστος των φυλακών Λάρισας...

 – Διαβάστε την ιστορία του…

Η ιστορία που ακολουθεί είναι η άλλη όψη του ίδιου
νομίσματος. Αυτή που συνήθως δεν έχει μεγάλη προβολή. Δύσκολα «παίζει» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αξίζει, ωστόσο, να την διαβάσετε.
Φέτος, λοιπόν, ήταν η πρώτη χρονιά που στις φυλακές Λάρισας λειτούργησε λύκειο. Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ,που λειτουργεί εδώ και χρόνια, είναι το αντίστοιχο του γυμνασίου. Υπήρχαν, όμως, πολλοί απόφοιτοι που ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Έτσι, ο δ/ντης και οι εκπαιδευτές με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών δημιούργησαν άτυπα αλλά ουσιαστικά το λύκειο. Έτσι, τη φετινή σχολική χρονιά παρακολούθησαν την 1η λυκείου συνολικά 9 έγκλειστοι.
Διδάχτηκαν μαθηματικά, φυσική, χημεία, αρχαία ελληνικά και γλώσσα, έδωσαν απολυτήριες εξετάσεις κανονικά με τα ίδια θέματα όπως σε όλη την Ελλάδα και τελικά τα κατάφεραν. Πέντε από τους εκπαιδευόμενους τέλειωσαν επιτυχώς την 1η λυκείου.
Ο Δημήτρης, μάλιστα, αρίστευσε! Και τώρα δρομολογούνται οι διαδικασίες για να πάρει και το επίσημο αριστείο του.
Ο άλλος Δημήτρης της τάξης, 17χρονος από τη Λάρισα, «έβγαλε» 17 . Και τώρα και οι πέντε περιμένουν με αγωνία να φοιτήσουν στην 2α λυκείου, η οποία, όπως διαβεβαιώνει ο δ/ντης του ΣΔΕ Γιώργος Τράντας, θα λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά.
Παράλληλα, σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διαδικασίες για να επισημοποιηθεί η λειτουργία του λυκείου εντός των φυλακών με μόνιμους καθηγητές αλλά και εθελοντές.
Αύριο λήγει η σχολική χρονιά για τους εκπαιδευόμενους στις φυλακές Λάρισας και σε μια μικρή τελετή θα απονεμηθούν τα απολυτήρια στους μαθητές και θα βραβευτούν οι εθελοντές καθηγητές και μη που όλη τη χρονιά πρόσεφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
«Τα παιδιά μας λένε συνεχώς πόσο θα τους λείψει το σχολείο. Η απασχόληση και η χαρά που τους δίνει.» είπε ο Γιώργος Τράντας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι του χρόνου θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει με το τέλος της σχολικής χρονιάς και θερινό σχολείο με μουσική, θέατρο και άλλα μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης.

  Unblock Team