Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Capital controls και Έλληνες πολυμήχανοι, γνήσιοι απόγονοι του Οδυσσέα...

Πώς με βουλγάρικα POS παρακάμπτουν τα capital controls και την εφορία!

Όταν "βρωμάει" το κεφάλιδεν είναι φυσικό επόμενο να ευδοκιμεί η παρανομία και η φοροδιαφυγή και στο υπόλοιπο σώμα; 

Μπορεί η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση της κολοτούμπας (άξια διάδοχος των προηγουμένων επίσης μνημονιακών κυβερνήσεων) να προωθεί τις ηλεκτρονικές πληρωμές για να εισπράξει φόρους, όμως κάποιοι έχουν βρει τρόπο να παρακάμψουν ακόμα και αυτό το σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί επιχειρηματίες, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, όπως η Σαντορίνη, με πολλούς ξένους, χρησιμοποιούν δύο μηχανάκια POS, ένα ελληνικό κι ένα εξωτερικού, για να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας.
Το κόλπο έχει ως εξής: Ο επιχειρηματίας συστήνει μια εταιρεία, με την ίδια επωνυμία με την ελληνική, σε μία χώρα του εξωτερικού (π.χ. Βουλγαρία), μέσω της οποίας συνδέει το δεύτερο POS με έναν τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού.Έτσι, όταν γίνεται η πληρωμή από τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες (στο POS του εξωτερικού) τα χρήματα μεταφέρονται αυτόματα εκτός Ελλάδος, χωρίς καμία καταγραφή τους στην χώρα μας, άρα χωρίς την καταβολή ΦΠΑ προς το ελληνικό κράτος και παρακάμπτοντας τα capital controls.

Από εκεί κι ύστερα ο επιχειρηματίας μπορεί είτε να εισπράξει τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα μέσω ξένης πιστωτικής κάρτας ή να τα διοχετεύσει σε άλλους λογαριασμούς στο εξωτερικό.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.