Το τέταρτο το μακρύτερο - by To Skouliki Tom

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει στον εθνικά υπερήφανο ελληνικό λαό η πρόθεση της Κυβέρνησης να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο, προκειμένου να απαιτήσει από το Βρετανικό Μουσείο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα - που δε λέγονται Μάρμαρα αλλά Γλυπτά.

 

Η πρόθεση της Κυβέρνησης συμπίπτει με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου στη Βουλή, όποτε είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με κλασική περίπτωση μουνιού που χτενίζεται ενώ ο κόσμος καίγεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να διαπραγματευτεί σκληρά την επιστροφή των Γλυπτών, οπότε ετοιμαστείτε να χάσουμε ολόκληρο τον Παρθενώνα και την Αρχαία Ολυμπία μαζί.
Όπως ήταν φυσικό, στο άκουσμα της είδησης, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έστειλαν επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητώντας την περικοπή του 100% των συντάξεών τους, αρκεί τα Γλυπτά να επιστρέψουν από την πουτάνα την ξενιτιά που τους έχει φάει τα καλύτερα 210 τους χρόνια.
Σε άλλα νέα, την Κυριακή τα μεσάνυχτα ψηφίστηκε με 153 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και 147 ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο - ή πιο απλά Μνημόνιο 4 - που έρχεται να διορθώσει παλιότερα ασφαλιστικά-φορολογικά νομοσχέδια, τα οποία επέτρεπαν στους Έλληνες πολίτες να μη γίνουν κλέφτες για να ζήσουν τα παιδιά τους.
Ιδαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, παρά τη σκληρότητα των μέτρων, δεν υπήρξε καμία διαρροή από την κυβερνητική πλειοψηφία, οπότε καταλαβαίνουμε ότι τα ανταλλάγματα που δόθηκαν στους βουλευτές ήταν αντάξια της ψήφου τους. 
Εν τω μεταξύ, οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο συνεχίζονταν αδιάκορα μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς βουλευτής τι ακριβώς ψηφίζει, ενώ περαιτέρω τροποποιήσεις θα περαστούν αργότερα σε άσχετα νομοσχέδια, όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των παπανδρεοσαμαροβενιζελοτσιπροκαμμένων.
Βέβαια, εγώ δεν είμαι ειδικός, ώστε να μιλήσω εκτενώς για το ασφαλιστικό, αλλά πριν από κάτι μήνες, που το νομοσχέδιο ήταν ακόμα στα σκαριά, είχα γράψει:
"Θα το πάρετε ποτέ απόφαση; Οι θέσεις εργασίας συνεχώς λιγοστεύουν, οπότε οι εισφορές εξαϋλώνονται άρα λεφτά για συντάξεις γιοκ. Από πού νομίζετε ότι προέρχονται τα λεφτά για τις συντάξεις; Από πού πληρώνονται όλοι όσοι δουλεύουν στις υπηρεσίες ας πούμε; Από τον εθνικό μας πλούτο; Αφού δεν έχουμε εθνικό πλούτο. Παράγουμε ελάχιστα και εξάγουμε ακόμα λιγότερα, άρα το μόνο φρέσκο χρήμα που μπαίνει στη χώρα προέρχεται από τα δάνεια, τα οποία μετά από ένα ατελείωτο ζικ ζακ – και αφού φάνε ό,τι μπορούν – καταλήγουν κατακρεουργημένα στα χέρια μας. Ε, τώρα κομμένα τα δανεικά αρά κομμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις." 
Απλά μαθηματικά.
Αυξημένοι φόροι θα επιβληθούν στα ποτά, τα τσιγάρα, τον καφέ και το ίντερνετ κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφού οι Έλληνες θα αναγκαστούν επιτέλους να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή ζωή και να μεταφέρουν την επανάσταση από τα social media στους δρόμους.
Βέβαια, εγώ δεν είμαι ειδικός ούτε στο φορολογικό αλλά πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να συνεχίζεις να πληρώνεις φόρους ενώ ξέρεις ότι καταλήγουν στη μαύρη τρύπα του χρέους.
Το μοναδικό πράγμα που κρατάει όρθια - λέμε τώρα - την ελληνική οικονομία είναι το μαύρο χρήμα.
Πάμε τώρα σαν ευσυνείδητοι πολίτες που είμαστε να κόψουμε αποδείξεις και να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, μπας και καταστραφούμε μια ώρα αρχύτερα.
Οι αντιμνημονιακοί που έχουν απομείνει ισχυρίζονται ότι το Μνημόνιο 4 είναι η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας αλλά μάλλον μαλακίες λένε κι αυτοί, αφού 3 μνημόνια εμπειρίας έχουν αποδείξει ότι οι Έλληνες βρίσκουν τον τρόπο να επιβιώνουν σαν τις κατσαρίδες. Ψοφάτε ρε να τελειώνουμε!
Μάλιστα, το 4ο μνημόνιο δεν είναι αρκετό για τους δανειστές, αφού θα τεθεί σε εφαρμογή και ο περίφημος κόφτης δαπανών, που δεν σας λέω τι είναι γιατί σας έχω πει ήδη σε προηγούμενο κείμενο, οπότε κόψτε το λαιμό σας να το βρείτε και να το διαβάσετε - θα το βρείτε ΕΔΩ.
Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι πραγματικός αριστερός αλλά ένας οπορτουνιστής που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. 
Θεέ μου, πόσο μπλε ξοδεύεις για να είναι βλαμμένο αυτό το παιδί;
Επόμενως, σύμφωνα με τον Κυριακό Μητσοτάκη, αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πραγματικός αριστερός δεν θα έφερνε αυτά τα μέτρα -  που καταψήφισε οργισμένη η Νέα Δημοκρατία - και τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Αυτό τώρα τι είναι; Αριστερή στροφή της Νέας Δημοκρατίας ή έργο κάποιου τρολ που γράφει τις ομιλίες του Κυριάκου;
Σε κάθε περίπτωση, εγώ συμβουλεύω οποιονδήποτε σοβαρό και αξιοπρεπή άνθρωπο με διαβάζει να σηκωθεί να φύγει με όποιο τρόπο μπορεί από αυτό το μπουρδέλο, αν και τα πράγματα όντως θα πάνε καλύτερα, αφού, κρίνοντας από όσα γράφτηκαν, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας φαίνεται πως λύθηκε με την αποχώρηση του Πιτσιρίκου.
Πιτσιρίκο, θα μου λείψεις.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Τις τελευταίες μέρες  - κι ενώ το σύμπαν συνεχίζει να διαλύεται με την ταχύτητα του φωτός  - βλέπω πολλούς να κατηγορούν όσους έφυγαν στο εξωτερικό ότι δήθεν προτίμησαν μια εύκολη ζωή και δεν έμειναν πίσω σαν αυτούς για να παλέψουν. Είναι η ίδια ρητορική που χρησιμοποιήθηκε κι εναντίον των προσφύγων που δεν έκατσαν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν. Αυτά συνήθως λέγονται από κάτι πατσαβουράκια του διαδικτύου που μισό μέτρο έξω από την Ελλάδα δεν θα γυρνούσε να τους φτύσει ούτε η μάνα τους. Ευτυχώς που δε ζει ο Κορνήλιος Καστοριάδης.)

thethreemooges