Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ξεκινάει η πρώτη φάση εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης...

Συντάκτης: efsyn.gr 
Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο θα διαρκέσει η πρώτη
φάση εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των 30 δήμων που έχουν επιλεχθεί για την εφαρμογή του ΚΕΑ.
Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, διοργανώνεται στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη με τους Δήμους που επιλέχθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του  Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η οποία ξεκινά από τον Ιούλιο.
Η πρώτη φάση θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2016 και θα εφαρμοστεί σε τριάντα επιλεγμένους Δήμους με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 40.000 νοικοκυριά. Αυτή η εφαρμογή θα παίρνει υπόψη την εμπειρία από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και τα συμπεράσματα από τις δύο αξιολογήσεις του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί σε 13 Δήμους. Στη δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη της ελληνική Επικράτεια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.
Οι Δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: Ορεστιάδα και Καβάλα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος  στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην
Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιλογή των 30 Δήμων έγινε ως εξής:
  1. καθορίστηκε ο αριθμός των εντασσόμενων  Δήμων ανά Περιφέρεια, ανάλογα με τον πληθυσμό της: π.χ. 9 Δήμοι στην Αττική, 4 στην Κεντρική Μακεδονία κ.λπ.  
  2. επιλέχθηκαν οι Δήμοι που θα ενταχθούν με αλληλεπίθεση τριών κριτηρίων: ποσοστά ανεργίας, ποσοστά ένταξης πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Βασικής και Επισιτιστικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
Στους Δήμους που επιλέχθηκαν θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΚΕΑ από την 1 Ιανουαρίου 2017.
Στους υπόλοιπους 295 Δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.