Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

"Διάολε όχι, δεν μπορούν να κάνουν πορεία εδώ" (ΒΙΝΤΕΟ)...

"Ηταν μία παρόρμηση. Ήμουν τόσο θυμωμένη, απλά βγήκα στη μέση του δρόμου", είπε η  42χρονη Τες Ασπλουντ στον Guardian. 

"Σκεφτόμουν ,διάολε όχι, δεν μπορούν να κάνουν πορεία εδώ. Με είχε κατακλύσει η αδρεναλίνη. Κανένας Ναζί δεν πρόκειται να κάνει πορεία εδώ", πρόσθεσε.

Στάθηκε μόνη της μπροστά σε 300 νεοναζί του NRM που έκαναν πορεία στην πόλη Μπορλάνγκε, της Σουηδίας την Κυριακή.  Η εικόνα της Τες Ασπλουντ, την οποία αποτύπωσε με το φακό του ο φωτογράφος Ντέιβιντ Λάγκερλοφ, να υψώνει τη  γροθιά της μπροστά σε πορεία νεοναζιστών, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media.

Μετά από το περιστατικό, μπήκε στο τρένο και επέστρεψε στη Στοκχόλμη και δεν σκέφτηκε τι είχε συμβεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όταν είδε τη  φωτογραφία της παντού.

«Τώρα είναι ένα τσίρκο. Είμαι σοκαρισμένη», είπε. «Οι Ναζί είναι πολύ θυμωμένοι και εγώ είμαι τόσο μικροκαμωμένη. Ίσως δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Ήθελα ηρεμία. Αυτοί οι τύποι είναι τεράστιοι και τρελοί. Είναι ένα μπερδεμένο συναίσθημα, αλλά προσπαθώ να μείνω ήρεμη».

Σήμερα, το αντιμεταναστευτικό κόμμα  στη Σουηδία, συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις από 15% έως 20%.

 

enallaktikos

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.