Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Η Unicef προειδοποιεί την Βρετανία για την αύξηση της παιδικής φτώχειας και τις ανισότητες...

Η Βρετανία δέχθηκε κριτική από τον ΟΗΕ για τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχει κάνει ενέργειες για να μειώσει τις ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού η Βρετανία έχει πέσει στις σχετικές λίστες πιο χαμηλά από πολύ πιο φτωχές χώρες στα θέματα της παιδικής φτώχειας και των ανισοτήτων και προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μετά τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας.
Η Unicef προειδοποιεί την Βρετανία για την αύξηση της παιδικής φτώχειας και τις ανισότητες - Media
Η έκθεση της Unicef, για τη δικαιοσύνη ανάμεσα στα παιδιά,
δίνει έμφαση στη σημασία ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας στη μείωση των ανισοτήτων και καλεί την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το πλάνο των περικοπών.
Η Βρετανία βρίσκεται στην 25η θέση από τις 37 χώρες της έκθεσης, πίσω από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία στα επίπεδα ισότητας στα θέματα της ανάγνωσης, των μαθηματικών και των επιστημονικών προσόντων στην ηλικία των 15 ετών.
Επίσης στη Βρετανία παρατηρούνται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχά παιδιά στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και έχει ένα από τα μεγαλύτερα κενά στα επίπεδα άθλησης ανάμεσα στα παιδιά με χαμηλό και υψηλό εισοδηματικό υπόβαθρο.
Η Lily Caprani, αναπληρώτρια διευθύντρια του βρετανικού τμήματος της Unicef είπε ότι η ανισότητα ανάμεσα στα παιδιά καταστρέφει τις ζωές τους και τις φιλοδοξίες τους. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα των παιδιών, σημαίνει ότι ενεργείς με επείγουσες διαδικασίες ώστε να μην μείνει κανένα παιδί πίσω».
Η καθηγήτρια Neena Modi, πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας στο Royal College, είπε ότι η εικόνα είναι πολύ ανησυχητική και τόνισε ότι «η φτώχεια και οι ανισότητες επηρεάζουν την μελλοντική υγεία, την ευτυχία και την οικονομική ευημερία».

Πηγή: Independent
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.