Το χρονικό της επίσκεψης του Πάπα στο Death Star..

 by To Skouliki Tom


Παγκόσμιο μήνυμα αγάπης και προδέρμ έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από το πολύπαθο νησί της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από εγχώριο και ξένο παπαδαριό που ξεροστάλιαζε περιμένοντάς τον στο λιοπήρι για να φωτογραφηθεί μαζί του.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια, ενώ η επόμενη θα γίνει το 2031 αλλά μέχρι τότε μάλλον δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αφού ούτε τώρα υπάρχει.

Ο Πάπας προσγειώθηκε στο "Οδυσσέας Ελύτης" λίγο μετά τις 10.00 κι έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β' και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα, αφού μη δει ράσο αυτό παιδί, αμέσως να τρέξει από πίσω. 

Άντε να γίνει πρωθυπουργός να προχωρήσει επιτέλους στο διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ήρθε στην Ελλάδα γιατί το προσφυγικό είναι ένα καθολικό πρόβλημα, ενώ αν ήταν τζενταϊκό θα προσγειωνόταν στη Μυτιλήνη ο Darth Vader με το Executor κι ένα τάγμα Stormtroopers.

Οι προετοιμασίες στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα, ενόψει της άφιξης του Ποντίφικα, ήταν πυρετώδεις, ενώ ειδικό κλιμάκιο Ατενίστας μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αθήνα στη Μυτιλήνη για να βάψει τα φρεάτια και να ντύσει με πουλόβερ τους πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τo κλίμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης στη Λέσβο ήταν τόσο έντονο που η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί σχεδόν σε ολόκληρο το νησί, ενώ οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους πρόσφυγες και ζητούσαν Ε9 για να σε αφήσουν να πλησιάσεις το λιμάνι σε απόσταση 352 χιλιομέτρων.

Μετά τα κηρύγματα ειρήνης στο λιμάνι, οι πιστοποιημένοι χριστιανοί αλληλέγγυοι επισκέφτηκαν το κέντρο κράτησης στη Μόρια, όπου μέχρι την Παρασκευή στοιβάζονταν 3000 άτομα, ενώ την ώρα της επίσκεψης του Πάπα βρίσκονταν εκεί μονάχα 2000. Θαύμα!

Σύμφωνα με αναξιόπιστες πηγές μη πιστοποιημένων αλληλέγγυων, 1000 πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί εκτάκτως στο Καρά Τεπέ - και οι υπόλοιποι κλειδώθηκαν άρον άρον στο πίσω μέρος της Μόριας -, ενώ αυτοί που συνάντησαν τον Πάπα ήταν κάποιοι προσεκτικά επιλεγμένοι - και λιγότεροι εξαθλιωμένοι - πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από το Καρά Τεπέ στη Μόρια ειδικά για αυτόν το λόγο.

Ποιος είπε ότι το Κράτος δεν λειτουργεί ρολόι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης;

Μάλιστα, το πανηγυράκι ολοκληρώθηκε με διάφορα πλακάτ που έδωσαν στους πρόσφυγες, τα οποία έγραφαν "Pope is hope". Έλα μουνί στον τόπο σου.

Ο φανταστικομμυριούχος Ποντίφικας, παρέα με τους δικούς μας απιθανικομμυριούχους, εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος από το δράμα των φτωχών προσφύγων και αποφάσισε να πάρει μαζί του στο Βατικανό 12 μουσουλμάνους για να τους προσηλυτίσει στον χριστιανισμό και να χτυπήσει τους τζιχαντιστές με τα ίδια τους τα όπλα.

Σε ερώτηση αναρχοάπλυτου δημοσιογράφου γιατί όλοι αυτοί οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν δίνουν το ένα εκατομμυριοστό από την περιουσία τους, ώστε να λυθεί το προσφυγικό μια και καλή, η απάντηση ήταν ότι ο χριστιανισμός δεν κάνει διακρίσεις. Αδιαφορεί το ίδιο για όλους.

Πολύ σωστό αυτό. Καλή και η αλληλεγγύη για τα μάτια του κόσμου αλλά μην το γαμήσουμε κιόλας.

Σε συμβολικό επίπεδο, η επίσκεψη του Πάπα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους πρόσφυγες, τουλάχιστον διεθνώς, αφού οι δικοί μας εδώ δε φαίνεται να χαμπαριάζουν το Χριστό τους. Θέλουν οπωσδήποτε νεκρούς πρόσφυγες και αλληλέγγυους.

Βέβαια, αν εν έτη 2016 μιλάμε ακόμα για συμβολικές κινήσεις και περιμένουμε χαΐρι από τον Πάπα ή λέμε π.χ. τι καλός που είναι ο Ομπάμα που βομβαρδίζει το Πακιστάν σε σχέση με τον Τραμπ που θα βομβάρδιζε μέχρι και τη μάνα του, καταλαβαίνουμε ότι η ανθρωπότητα δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα μπροστά και ο δρόμος μέχρι να βγούμε από τις σπηλιές είναι ακόμα μακρύς.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Για όσους δεν γνωρίζουν, οι συνθήκες φιλοξενίας στο ανοιχτό κέντρο υποδοχής του Καρά Τεπέ - που έστησαν οι ξένες ΜΚΟ - είναι εξαιρετικές, ενώ στο hot spot στη Μόρια, παρόλο που οι υποδομές είναι προορισμένες για 1500 άτομα, κρατούνται σχεδόν τα διπλάσια και οι συνθήκες κράτησης είναι τριτοκοσμικές. 
Βέβαια, αν ρωτήσεις τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, θα σου πει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια. Μόνο αν το ψάξεις λίγο, θα καταλάβεις ότι αυτός ο άθλιος τύπος είναι ένας καιροσκόπος πολιτικάντης που έχει οικειοποιηθεί ό,τι έχουν προσφέρει οι αλληλέγγυοι όλους αυτούς τους μήνες στο νησί και τα παρουσιάζει παντού σαν δικά του επιτεύγματα. Η ανθρωπιστική κωλοτούμπα που έκανε πέρσυ, όταν έβριζε τους πρόσφυγες, για να καταλήξει φανατικός υπέρμαχός τους, θα μείνει στην Ιστορία. Πού είναι ρε παιδιά αυτά τα κονδύλια και οι μίζες που ζητάει, να του τα δώσουμε να σκάσει επιτέλους;)