Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Πεδίο μάχης η Ειδομένη: Συμπλοκές Σκοπιανών αστυνομικών με μετανάστες...

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Ειδομένη από την Κυριακή αργά το πρωί καθώς μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι η κατάσταση έγινε εκρηκτική με
τους μετανάστες να προσπαθούν να σπρώχνουν το φράχτη και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν του μετανάστες και να ρίχνουν εναντίον τους χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα πάνω από τον καταυλισμό έχει καλυφθεί από καπνούς.
Ωστόσο τουλάχιστον 100 μετανάστες ανάμεσα τους και απιδιά αρνούνται να απομακρυνθούν και βρίσκονται μπροστά στο φράχτη. Προηγουμένως οι μετανάστες είχαν αρχίσει διαμαρτυρίες στην ουδέτερη ζώνη ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.
Οι αρχές των Σκοπίων αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία των προσφύγων που διαπραγματεύονταν μαζί τους να φύγουν ειρηνικά, αλλά τελικά έγινε σύρραξη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που καλούσε τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

tribune
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.