Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

«Βουτιά» 3% για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο...


Μείωση 3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο φέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση 0,6%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιοµηχανικής
παραγωγής παρουσίασε µείωση 3% τον Φεβρουάριο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2015, έναντι αύξησης 1,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.
Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας:
α. Στη µείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατοµείων κατά 5,5%
β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιοµηχανιών κατά 0,6%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή καπνού, ξύλου και φελλού, χηµικών προϊόντων και µη µεταλλικών ορυκτών
γ. Στη µείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισµού κατά 14,3%, και
δ. Στη µείωση του δείκτη παροχής νερού κατά 2,9%.
Ο µέσος δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2016, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2015, παρουσίασε αύξηση 0,6% έναντι αύξησης 1% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.
Ο εποχικά διορθωµένος ως προς την επίδραση µηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης σημείωσε μείωση 4,3% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016.

bankwars
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.