Με νέο γύρο αίματος στη Βόρεια Ιρλανδία απειλεί ο Nέος IRA...

Ο Νέος IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) προειδοποίησε τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου με νέες επιθέσεις κατά των βρετανικών αρχών της Βόρειας Ιρλανδίας.
Με νέο γύρο αίματος στη Βόρεια Ιρλανδία απειλεί ο Nέος IRA
Σε δήλωσή της με αφορμή τα 100 χρόνια από την Εξέγερση
του Πάσχα, το 1916, που άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας από τη Μεγάλη Βρετανία, η παραστρατιωτική οργάνωση ισχυρίζεται ότι «έναν αιώνα μετά, οι ένοπλες ενέργειες του IRA κατά της Βρετανίας και των πρακτόρων της είναι το ίδιο νομιμοποιημένες με το 1916».
Απειλεί μάλιστα με νέες επιθέσεις κατά αξιωματούχων των φυλακών της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά την έκρηξη, νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, παγιδευμένου αυτοκινήτου που κόστισε τη ζωή στον Άντριαν Ίσμεϊ.
«Ο IRA δεν πρόκειται να αφήσει τους κρατουμένους μας στο έλεος της Βρετανίας και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες», προσθέτει.
Ο Νέος IRA είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες ομνύουν στην παράδοση του ρεπουμπλικανισμού στην Ιρλανδία και αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των ενωτικών με τη Μεγάλη Βρετανία και των Ιρλανδών εθνικιστών, οι οποίοι επιθυμούν την ένωση με την ανεξάρτητη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

tribune.gr