Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Ανοίγει η πρώτη βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια στην Ελλάδα!

Οι μικροσκοπικοί βιβλιοφάγοι θα έχουν επιτέλους τον χώρο που τους αξίζει! Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει την πρώτη στην Ελλάδα νηπιακή και βρεφική βιβλιοθήκη, μας εκπλήσσει ευχάριστα (και μας κάνει να νιώθουμε λιγάκι πιο… Ευρωπαίοι).

Ο χώρος έχει ήδη βρεθεί και εντός των επόμενων
εβδομάδων η νηπιακή βιβλιοθήκη θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το λιλιπούτειο αναγνωστικό κοινό της πρωτεύουσας. Η αγάπη των μικρών παιδιών για τα βιβλία θα… βρει στέγη σε μια αίθουσα 130 τ.μ., στο πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού.
Με στόχο την εξοικείωση των νηπίων με την ανάγνωση, τα βιβλία ως αντικείμενα, αλλά και την εμπειρία της βιβλιοθήκης, η πρώτη νηπιακή, ελληνική βιβλιοθήκη σχεδιάζεται έτσι, ώστε να γίνει ένας χώρος φιλικός και φιλόξενος για κάθε οικογένεια.Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη του εγχειρήματος, Άβα Χαλκιαδάκη «Στόχος είναι να νιώσει το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του το βιβλίο ως αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του. Να νιώσει τον χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο φιλικό, στον οποίο μπορεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να πάρει βιβλία, γυρίσει τις σελίδες τους, να παίξει μαζί τους.». Σημειώνει, επίσης, ότι έχει προβλεφθεί χώρος για καροτσάκια, αλλά και χώροι φιλικοί προς τις θηλάζουσες μαμάδες.

escapemedia.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.