Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Εγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα...

 

Υπολογίζεται πως πάνω από 50 μωρά έχουν εγκαταλειφθεί από τις βιολογικές τους μητέρες σε νοσοκομεία σε όλη την Αττική και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς.
Εγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενημερωθείτε και βοηθήστε
Δυστυχώς την χρονιά που πέρασε ένας μεγάλος αριθμός
παιδιών γεννήθηκε σε δημόσια μαιευτήρια της χώρας και παρέμειναν εκεί μέχρι και έναν χρόνο μέχρι να βρουν θέση σε κάποιο ίδρυμα. Τα παιδιά αυτά στερούνται την φροντίδα και την ηρεμία που χρειάζεται ένα νεογέννητο και τον ρόλο της μητέρας  καλούνται να αναπληρώσουν οι μαίες του νοσοκομείου. Η καθημερινότητα στις μονάδες νεογνών είναι πολύ δύσκολες  καθώς  οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πολύ απαιτητικές καθώς υπολογίζεται πως αντιστοιχεί η ίδια μαία  για 20, ακόμα και 30 μωρά, γεγονός που κάνει το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.
Οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα μωρά τους είναι συνήθως τοξικομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που δεν είναι σε θέση να φροντίσουν ένα παιδί, άστεγες μετανάστριες  ή γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από τα νοσοκομεία τα παιδιά κατευθύνονται προς κρατικά ιδρύματα και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τις διαδικασίες υιοθεσίας.
Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Νεογνολογική Μονάδα, τηλ. επικοινωνίας 213 2162231.

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.