Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Wells Fargo: Το ευρώ θα εξασθενήσει έναντι του δολαρίου...

 Wells Fargo: Το ευρώ θα εξασθενήσει έναντι του δολαρίου λόγω αναιμικής ανάπτυξης και πληθωρισμού στην ευρωζώνηWells Fargo: Το ευρώ θα εξασθενήσει έναντι του δολαρίου λόγω αναιμικής ανάπτυξης και πληθωρισμού στην ευρωζώνη

Η αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 σε πραγματικούς (απο-πληθωρισμένους) όρους παρέμεινε αναιμική, σε μόλις 0,3%

Στους προσεχείς μήνες η ΕΚΤ θα εφαρμόζει μια στρατηγική ενισχυμένης νομισματικής χαλάρωσης, γεγονός που αν
συνδυαστεί με την αναμενόμενη ήπια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ εντός του 2016, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ευρώ πρόκειται να εξασθενήσει έναντι του αμερικανικού νομίσματος μεσοπρόθεσμα.
Αυτό προβλέπει σε ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 ενισχύουν την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να επιτείνει την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης στην επόμενη συνεδρίασή της τον Μάρτιο 2016.
Η αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 σε πραγματικούς (απο-πληθωρισμένους) όρους παρέμεινε αναιμική, για να διαμορφωθεί σε μόλις 0,3%.
Με δεδομένο ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί σε ένα περιβάλλον βραδείας ανάπτυξης, η ΕΚΤ οδεύει προσεχώς σε νέα μείωση των επιτοκίων της ή σε κάποιας άλλης μορφής νομισματική χαλάρωση.
Μπορεί η οικονομία της ευρωζώνης να αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,8% ολόκληρο το 2015, όμως η ετησιοποιημένη ονομαστική ανάπτυξή της κατά 1,5% στο τέταρτο τρίμηνο 2015 δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αποτελεί τον καταστατικό στόχο και το μεγαλύτερο τρέχον πρόβλημα της ΕΚΤ.


 bankingnews.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.