Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

NATO:Δεν είναι δουλειά μας να φυλάμε σύνορα!...

Το ΝΑΤΟ αδειάζει Τουρκία – Γερμανία: Δεν είναι δουλειά μας να φυλάμε σύνορα!

Στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν αρέσουν οι
εκπλήξεις και για αυτό το λόγο αντέδρασαν στην πρόταση της Γερμανίας και της Τουρκίας για να αναλάβουν ρόλο στην προσφυγική κρίση με περιπολίες στο Αιγαίο για τον εντοπισμό και την «αναχαίτιση» των δουλεμπόρων στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, το ΝΑΤΟ αντέδρασε στην πρόταση της Γερμανίας και της Τουρκίας να συζητηθεί στη σύνοδο των χωρών της συμμαχίας, που έχει βασικά θέματα τις «εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, την απειλή της Ρωσίας, την Γεωργία και τις αμυντικές δαπάνες».
Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία τη Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης είπε ότι η Τουρκία και η Γερμανία, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος, θα προτείνουν από κοινού την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
«Αναρωτιέμαι ποιο είναι το περίγραμμα αυτής της πρότασης και γιατί το ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι «αυτή δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ».
Άλλη πηγή του ΝΑΤΟ, είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει νομική εντολή ούτε το πλαίσιο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης.
Η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ, λέει το Politico, ήταν ευγενική και προσεκτική.
Το TRIBUNE λέει ότι οι ΗΠΑ, και εδώ επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ των τελευταίων μας ημερών, τινάζει στον αέρα τους γερμανοτουρκικούς σχεδιασμούς.

tribune.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.