Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;

Τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια, όποτε το πολιτικό σύστημα περιερχόταν σε αδιέξοδο, το αδιέξοδο αυτό το «έλυναν» τρεις παράγοντες: Α) Το παλάτι, Β) Ο στρατός και Γ) Εθνική καταστροφή.


Και στις τρεις περιπτώσεις το παλιό
πολιτικό σύστημα (πολιτικό προσωπικό και θεσμοί)
έβγαινε από την «κυκλοφορία» και παρέμενε στο περιθώριο και ιδιαίτερα στις καφετέριες του Παρισιού, από όπου «αγωνιούσε» για το μέλλον της δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Όμως αμέσως μετά, επανερχόταν το ίδιο παλιό πολιτικό προσωπικό, το οποίο είχε τα κονέ και διέθετε το αναγκαίο χρήμα και την προβολή και ξαναέμπαινε στην εξουσία της χώρας χωρίς καμία απολύτως τιμωρία.

Σήμερα είμαστε σε ένα νέο μεγάλο αδιέξοδο. Όμως δεν υπάρχουν ούτε το παλάτι ούτε ο στρατός για να βγάλουν το πολιτικό σύστημα από το αδιέξοδο.

Ελπίζω να μην χρειαστεί ή να μην προκληθεί ο τρίτος παράγοντας για να δραπετεύσει το πολιτικό σύστημα και να επανέλθει μετά για να συνεχίσει το καταστρεπτικό έργο του.


 hassapis-peter.blogspot.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.