Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ;;;

Το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας (σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ALPHA BANK) έχει ως εξής:
 

Πρωτογενής τομέας (γεωργία κ.λ.π.) 3,8%.

Δευτερογενής τομέας (μεταποίηση και κατασκευές) 13,4%.
Τριτογενής τομέας (υπηρεσίες και τουρισμός) 82,8%.


Αυτό το μοντέλο συντηρείται, όπως μπορεί να αντιληφθεί και

ένα μικρό παιδί, μόνο με
δανεικά και τουρισμό. Τα δανεικά όμως τώρα κόπηκαν. Υπάρχουν μόνο τα δανεικά της τρόϊκας για να εξοφλούνται τα προηγούμενα δανεικά, συνοδευόμενα αναγκαστικά από μνημόνια.


Δεδομένου ότι το δημόσιο χρέος είναι στο 180% περίπου του ΑΕΠ και δεδομένου ότι η φορολογική κλίμακα θα ανέβει μέχρι και 50% + 100% προκαταβολή φόρου (για επιχειρήσεις και επαγγελματίες) + περί το 32% ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π, δηλαδή θα πρέπει κάποιος να πληρώνει για να δουλεύει, πέστε μας, ποια ανάπτυξη, ποια ανταγωνιστικότητα κ.λ.π. εντός του ευρώ, ποια σωτηρία και παραμύθια της Χαλιμάς;;; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πτωχεύσει πλήρως και απλά αναμένουμε ακίνητοι στον καναπέ μας, τη ρευστοποίηση των περιουσιών μας, δημοσίων και ιδιωτικών.
Μας έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δηλαδή έχουν καταφέρει να πείσουν ζωντανούς ανθρώπους με τόσες ικανότητες και περιουσίες στα χέρια τους ότι πρέπει να μείνουν ακινητοποιημένοι για να συντελεστεί σε βάρος τους, η μεγαλύτερη ληστεία στην μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.