Πέταξαν την Ελληνική υπερηφάνεια στα σκουπίδια…


Σχολιάζει ο Κλεισθένης,

Τηλεμαϊντανοί και τηλεπαπαγάλοι βάλθηκαν να μας πείσουν για την αγέρωχη και πατριωτική εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης της συμφοράς.

Θεωρούν μεγάλο επίτευγμα την έλευση του Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Θεωρούν μεγάλη υποχώρηση της Άγκυρας αυτήν την επίσκεψη.

Ξεχνούν όμως ότι το «μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ξεχνούν ότι πολεμικά της Τουρκίας βρίσκονται, με κανόνες εμπλοκής, κοντά στις Κυπριακές ακτές.

Ξεχνούν ότι τα Τουρκικά πολεμικά κόβουν βόλτες δίπλα στα
Ελληνικά νησιά.


Ο χαρακτηρισμός της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με την Τουρκία επαφίεται στον κάθε Έλληνα. Μερικοί χαρακτηρίζουν την εξωτερική μας πολιτική σαν πολιτική ενδοτισμού, άλλοι σαν προδοτική, άλλοι σαν πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων.


Η δική μου γνώμη είναι ότι οι κυβερνόντες είτε πάσχουν από βλακεία είτε έχουν χάσει προ πολλού τον πατριωτισμό και πετούν την Ελληνική υπερηφάνεια στα σκουπίδια.

Όφειλαν, αφού ήθελαν την επίσκεψη Νταβούτογλου, να απαιτήσουν το προφανές. Την αποχώρηση του «μπαρμπαρός» από την Κυπριακή ΑΟΖ και του Τουρκικού ναυτικού απ’ την περιοχή.

Αφού γίνει αυτή η αποχώρηση τότε και μόνον τότε θα καταστεί χρήσιμη για τα Ελληνικά συμφέροντα η άφιξη του Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Χωρίς την αποχώρηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αλλά και του ερευνητικού σκάφους απ’ την Κυπριακή ΑΟΖ απλά νομιμοποιούν ντε φάκτο το δικαίωμα της Τουρκίας να παραμένει στην περιοχή καταπατώντας την Κυπριακή ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτούν και να  ζητήσουν απ’ τους Τούρκους πρώτα την αποχώρηση και μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου;

Η αποδοχή της επίσκεψης Νταβούτογλου χωρίς την αποχώρηση των Τουρκικών πολεμικών και του «μπαρμπαρός» αποτελεί μέγιστο σφάλμα στην εξωτερική μας πολιτική.

Ο Νταβούτογλου θάρθει στην Αθήνα ενώ παραμένουν τα Τουρκικά σκάφη κοντά στην Κύπρο και το ερευνητικό «μπαρμπαρός» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τι θα συζητήσουν με τους Έλληνες αξιωματούχους;

Την αποχώρηση των Τούρκων; Την διακοπή των ερευνών από τους Κυπρίους μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Το μοίρασμα των κοιτασμάτων; Τι;

Πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν χωρίς ανταλλάγματα; Η πρόσφατη ιστορία δεν τους δίδαξε τον τρόπο σκέψης και δράσης των Τούρκων;

Η υποχωρητικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων και το δόγμα «δεν διεκδικούμε, δεν παραχωρούμε» μας έχει βλάψει τα μέγιστα σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα.

Ακόμη μια φορά θα βρεθούμε στην δυσάρεστη και επιζήμια, για τα εθνικά μας συμφέροντα, θέση να παραχωρήσουμε. Το τι θα παραχωρήσουμε δεν είναι γνωστό και ίσως δεν μαθευτεί τουλάχιστον άμεσα.

Προβλέπεται άλλη μια διπλωματική ήττα και περεταίρω υποχώρηση στα Ελληνοτουρκικά.