Οι “εθνικοί” στόχοι του σήμερα.


Γράφει ο Κλεισθένης.
Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν;
Το “σωτήριον” έτος 2010 με χρέος στο 125% του ΑΕΠ
αποκλειστήκαμε απ' τις αγορές, δεν συνέφερε δλδ ο δανεισμός λόγω μεγάλων επιτοκίων ούτε μας δάνειζε κανείς. Τελούσαμε υπό πτώχευση. Το ότι επί της ουσίας έχουμε πτωχεύσει απλά σιγοψιθυρίζεται. Το ότι είμαστε σε κώμα, στην εντατική και μας διατηρούν στην ζωή οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι “αφιλοκερδώς” βεβαίως-βεβαίως το παραβλέπουν. Το ότι θα ξεπουλήσουμε ότι δημόσια και ιδιωτική περιουσία έχουμε το θεωρούν φυσική εξέλιξη.
Σήμερα οι κυβερνώντες “σωτήρες” διατυμπανίζουν ότι με χρέος 175% του ΑΕΠ θα βγούμε στις αγορές για δανεισμό και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους. Θαύμα! Θαύμα! Δεν μπορούσαμε με 125% μπορούμε με 175%.
Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε.
Όλα όσα προανέφερα είναι λίγο πολύ γνωστά σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Εκείνο που θα με απασχολήσει είναι η ονομασία, η έξοδος στις αγορές και το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας είναι εθνικοί στόχοι. Η επί χιλιετίες ιστορία της Ελλάδας μας δίδαξε πότε και ποιοι ήταν εθνικοί στόχοι. Είχαν να κάνουν με την ανεξαρτησία της χώρας, με την απελευθέρωση των αλησμόνητων πατρίδων. Το ότι η υποδούλωση της χώρας στους τοκογλύφους είναι εθνικός στόχος πρώτη φορά το ακούω, το ακούω και ανατριχιάζω. Ότι το ξεπούλημα όσων έχουμε είναι εθνικός στόχος μόνο αρρωστημένοι εγκέφαλοι μπορούν να το συλλάβουν. Πόσο απάτριδες, ξεπουλημένοι και αισχροί είναι όσοι τα διαλαλούν; Ντροπή τους.
Είναι γνωστό ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού ότι όταν δανείζεσαι περνάς βρόγχο στον λαιμό σου που όποτε θελήσει ο δανειστής θα τον σφίξει πνίγοντάς σε.
Μας λένε ότι με τον δανεισμό της χώρας θα έρθει η ανάπτυξη. Ας το εξετάσουμε λίγο. Ο δανειστής αποσκοπεί στο κέρδος δλδ τον τόκο που προκύπτει απ' το επιτόκιο. Επομένως ο δανειζόμενος πρέπει να παράξει και να κερδίσει όχι μόνο όσα πρέπει αλλά περισσότερα δλδ τους τόκους των τοκογλύφων. Άρα μεγάλο κομμάτι απ' την φημολογούμενη ανάπτυξη θα την καρπωθούν οι τοκογλύφοι.
Φυσικά μπαίνει το ερώτημα, μπορούμε αλλιώς να αναπτυχθούμε, χωρίς τα δανεικά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων;
Μπορούμε. Υπάρχουν κεφάλαια Ελλήνων στο εσωτερικό και πολύ περισσότερα στο εξωτερικό που παραμένουν εκτός της Ελληνικής οικονομίας. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας και επενδυόμενα θα αποδώσουν κέρδη. Κέρδη για τους έχοντες τα κεφάλαια αλλά και κέρδος για την Ελληνική οικονομία δλδ ανάπτυξη.
Ποιος ή ποιοι εμποδίζουν την επένδυση αυτών των κεφαλαίων; Μα φυσικά οι κυβερνώντες “σωτήρες”. Κούρεψαν τα ομόλογα του δημοσίου καταστρέφοντας τους μικροεπενδυτές που αγόρασαν ομόλογα του δημοσίου εμπιστευόμενοι το κράτος δλδ τους κυβερνώντες. Μια τέτοια πράξη φυσικά και εμποδίζει κάποιον σήμερα να σκεφτεί να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.
Αλλάζουν το φορολογικό κάθε τρεις και λίγο, ποιος σοβαρός Έλληνας που κατέχει κεφάλαια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό θα αποφασίσει να τα επενδύσει στην Ελλάδα όταν εξαρτάται απ' το πως κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ ο “υπουργός” των οικονομικών;
Οι κυβερνώντες “σωτήρες” δεν σκέφτονται πως θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα αλλά πως θα “ξεζουμίσουν” τον Έλληνα για να πληρώνουν τα δανεικά στους τοκογλύφους.
Η γάγγραινα της γραφειοκρατίας καλά κρατεί, τα κομματόσκυλα στα κέντρα αποφάσεων αναξιοκρατικά, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει, η δημόσια διοίκηση διαλύθηκε, οι νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν, η υπερφορολόγηση εξάλειψε κάθε διαθέσιμο για κατανάλωση εισόδημα κτλ.
Η αλόγιστη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση κάθε επιχείρησης χάριν της δήθεν εξόφλησης του χρέους καταστρέφει τους ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες πόσο μάλλον να υπάρξουν καινούριες επιχειρήσεις.
Εξόφληση του χρέους, κάτι που κανένας δεν πιστεύει ότι πρόκειται να γίνει, θα παραμείνουμε χρεωμένοι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας κτλ. Η διαδικασία είναι ατέρμονη, δανειζόμαστε για να εξoφλούμε δανεικά αυξάνοντας το χρέος. Έλεος.
Πάνε γι άλλες πολιτείες, το διαβατήριο ανά χείρας και γεια χαρά. Εμείς που θα μείνουμε θα έχουμε “εθνικούς” στόχους την έξοδο στις αγορές και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Νά 'χουμε τουλάχιστον υγεία γιατί σήμερα με τον απίθανο υπουργό υγείας δεν είναι να αρρωσταίνει κανείς, τον έφαγε η “μαρμάγκα”.