Η Αραβική “άνοιξη” τελικά ήταν “χειμώνας.




Γράφει ο Κλεισθένης.

Τα όσα διαδραματίζονται στα Αραβικά κράτη απ' την Συρία μέχρι την Τυνησία μαρτυρούν ότι η προσπάθεια των δυτικών για ανατροπή των δικτατορίσκων έγινε ενισχύοντας τους Ισλαμιστές.
Πιστεύει κανένας ότι η αλλαγή των δικτατοριών σε Ισλαμοκρατία είναι προς όφελος των Αραβικών λαών;
Η δύση τρέμει την επικράτηση στα Αραβικά κράτη Ισλαμικών καθεστώτων τύπου Ιράν.
Έδιωξε, για τους δικούς της λόγους, τους δικτατορίσκους αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί και να συνεργαστεί με τους Ισλαμιστές.
Η ανατροπή των δικτατόρων ονομάστηκε Αραβική άνοιξη. Έχει όμως καμία σχέση με άνοιξη; Μάλλον με χειμώνα μοιάζει.
Τα παραδείγματα της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης κτλ αποδεικνύουν ότι η δύση δεν επιθυμούσε “εκδημοκρατισμό” προς όφελος των λαών αλλά προς όφελός της. Σήμερα, μετά την επικράτηση των Ισλαμιστών επιβάλει στρατιωτικά πραξικοπήματα για να ανατρέψει ή να αναχαιτίσει την άνοδο των Ισλαμιστών στην εξουσία. Επιθυμεί κυβερνήσεις με ψευδοδημοκρατικό μανδύα αρκεί να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά της.
Παρόλα αυτά βλέπουμε στην Συρία να επιμένει να ενισχύει τους Ισλαμιστές ενάντια στον στυγνό δικτάτορα Άσσαντ.
Σίγουρα αν τελικά επικρατήσουν και στην Συρία οι Ισλαμιστές, πράγμα δύσκολο, θα αναγκαστεί να επέμβει πάλι για την ανατροπή τους και την επιβολή μιας ψευδοδημοκρατικής κυβέρνησης φιλικής προς αυτήν.
Οι απροκάλυπτες και ωμές επεμβάσεις των δυτικών στα Αραβικά κράτη ενισχύουν το Ισλαμικό κίνημα και τους εθνικιστικές. Οι δημοκρατικοί είτε φιμώνονται είτε δολοφονούνται.
Το ότι πιθανά η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Λιβύη κτλ θα οδηγηθούν σε εμφύλιες συρράξεις δεν τους απασχολεί. Ήδη στην Αίγυπτο τις τελευταίες 'μέρες υπάρχουν πολλά θύματα, άλλοι μιλούν για δεκάδες νεκρούς και άλλοι για εκατοντάδες ξέχωρα οι τραυματίες που ανέρχονται σε χιλιάδες.
Επειδή ο καθένας, ειδήμων ή άσχετος, κάνει αναλύσεις στα ΜΜΕ για το τι συμβαίνει αλλά και για το τι θα συμβεί, καλό είναι να ακούμε με προσοχή και να φιλτράρουμε τα όσα μας “σερβίρουν”. Οι καιροί είναι “πονηροί”
Έξωθεν επιβολή καθεστώτος δεν μπορεί να γίνει προς όφελος του λαού, οι καθεστωτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με συμμετοχή και κινητοποίηση των λαών χωρίς πάτρωνες. Αυτό έχει δείξει μέχρι σήμερα η ιστορία των λαών.

Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.