Ε! ε! Έρχεται! Το σόι-μπλε γιορτάζει.




Γράφει ο Κλεισθένης.
Είναι επιτέλους αλήθεια, έρχεται ο επικυρίαρχος, ο Ελληνολάτρης, ο κομίζων τα δώρα.
Η Ελληνική κινηματογραφία μας έχει δώσει ανεπανάληπτες κωμωδίες σχετικά με τον ερχομό των σωτήρων απ' το εξωτερικό.
Να θυμηθούμε το “καλώς ήρθε το δολάριο”; το “η θεία απ' το Σικάγο”; κτλ.
Πάντα οι φτωχοί στην Ελλάδα πρόσμεναν τον βαθύπλουτο σωτήρα που θα 'ρχόταν για να τους σώσει απ' την μιζέρια. Ο αναμενόμενος σωτήρας μπορεί να ήταν Έλληνας ή ξένος.
Αυτός όμως που έρχεται δεν είναι σωτήρας αλλά ολετήρας. Το όνομά του; μισητό στους Έλληνες, Σόι-μπλε.
Δεν έρχεται για να μας σώσει απ' την φτώχεια αλλά για να στηρίξει τους υποτακτικούς του.
Έρχεται για να κλείσει δουλειές σαν ντήλερ, δουλειές για το νερό, τα σκουπίδια, την δημόσια περιουσία, τις Γερμανοκρατούμενες αποκλειστικές οικονομικές ζώνες κτλ.
Έρχεται για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα ελέω δοσιλόγων και γερμανοτσολιάδων.
Θα κλείσει πάλι η Αθήνα για τυχόν επεισόδια, θα κλείσουν οι δρόμοι μην και κουραστεί στην κίνηση ο επικυρίαρχος. Στους δρόμους, απ' όπου θα περάσει θα παραταχθούν τα παιδιά των δημοτικών και γυμνασίων κουνώντας Ελληνικά σημαιάκια (όχι, λάθος, αυτό είναι περασμένων εποχών).
Τα φλας των φωτογράφων θα πιάσουν φωτιά. Οι αναλυτές-προπαγανδιστές-παπαγαλάκια θα βραχνιάσουν απ' τα υμνολόγια για τον επικυρίαρχο.
Οι πολιτικάντηδες θα διαγκωνίζονται ποιος θα φωτογραφηθεί πιο κοντά στον επικυρίαρχο, ποιος θα πρωτοπρολάβει να του σφίξει το χέρι. Έχουν την ανάγκη του για να παραμείνουν στις καρέκλες τους και για αντάλλαγμα θα του προσφέρουν πλήρη υποταγή. Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε. Πρέπει να προλάβουν να τελειώσουν το καταστροφικό και προδοτικό τους έργο πριν συμβεί κάποιο ατύχημα και πέσει η “εθνοσωτήρια” κυβέρνηση της καταστροφής. Μην τυχόν και γίνει κάποιο ατύχημα και δημιουργηθεί αναστάτωση μέσα στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας.
Αυτοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, χαρακτηρίζουν σαν ατύχημα την πτώση της μισητής απ' το λαό κυβέρνησης τύπου Τσολάκογλου.
Σε αντιδιαστολή ευτύχημα εννοούν την εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού.
Αυτοί είναι ικανοί να εκδώσουν “νότα” προσκαλώντας τους Γερμανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Μέρκελ. Είπαμε σαν Έλληνες είμαστε της υπερβολής αλλά όχι και της παραλογίας.
Υπάρχει και το “persona non grata” που θα πουν οι απλοί Έλληνες πολίτες, φυσικά όχι οι πολιτικάντηδες αλλά ο απλός λαός που υποφέρει, ποιος όμως θα τον ακούσει;

Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.