Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και κατάρρευση του Ευρώ προβλέπει γερμανός πολιτικός

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μετά τις γερμανικές εκλογές, προβλέπει ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε.
«Στο παρασκήνιο, συζητείται ήδη ότι μετά τις (γερμανικές) εκλογές θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ενώ προβλέπει κατάρρευση του ευρώ και προβλήματα για τη γερμανική οικονομία.
Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν ως τώρα ξοδέψει 20-30 δισεκατομμύρια ευρώ «μόνο για την αναπόδραστη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», λέει ο γερμανός πολιτικός, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν δικαιούτο να λάβει περισσότερα κεφάλαια.
«Η χώρα είναι προφανώς υπερχρεωμένη και χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της. Παρόλα αυτά, με την αλλαγή των όρων, η Ελλάδα έλαβε πρακτικά ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Το να χορηγούνται πιστώσεις σε μια χώρα χρεοκοπημένη είναι αντίθετο προς το γερμανικό δίκαιο προϋπολογισμού, καθώς έτσι ξοδεύονται, συνειδητά, χρήματα των φορολογουμένων», σημειώνει ο επικεφαλής της AfD.

Δηλώνει, παράλληλα, βέβαιος ότι και η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σύντομα προβλήματα, διότι, όπως υποστηρίζει, κανένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρωζώνη δεν έχει επιλυθεί. «Το ευρώ θα καταρρεύσει. Το ερώτημα είναι μόνο πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία και πόσο ακριβή θα αποβεί για μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.