Ημερίδα για Νέο Σύνταγμα φτιαγμένο από το λαό.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση.
Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι ο λαός μας χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο. Η τιμωρητική μεταχείριση αυτού εδώ του υπερήφανου και αδούλωτου λαού που γέννησε τη δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό, γίνεται προς παραδειγματισμό και τρομοκράτηση των άλλων λαών. Στην ουσία χτυπιέται η καρδιά του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού προκειμένου να συνειδητοποιήσουν οι λαοί...ποια είναι τα νέα παγκόσμια αφεντικά της Νέας Παγκοσμιοποιημένης Τάξης. Φυσικά δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από όσα θα μας συμβούν αν δεν αντιδράσουμε


Δεν είμαστε όμως άμοιροι κι εμείς άμοιροι για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Τόσο η υπεύθυνη εθελόδουλη κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία μας, που υπακούει τυφλά στους διεθνείς γύπες, όσο και η χρεοκοπία της εθνικής οικονομίας στην οποία η ίδια η ολιγαρχία μας οδήγησε, μας έβαλαν στο πείραμα που διεξάγεται σε βάρος μας.

Εμείς λοιπόν όλοι μας, εδώ και πολλά χρόνια, ανεχτήκαμε και συναινέσαμε σε όλη αυτή την κατάσταση και μόνο εμείς θα πρέπει να την ανατρέψουμε. Κανένας άλλος λαός δεν πρόκειται να έρθει να μας βοηθήσει.
  
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ίδια η σάπια και διεφθαρμένη ολιγαρχία που μας έφερε στη σημερινή διεθνή κατάντια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μας σώσει. Θα σώσει μόνο το τομάρι της. Η δική μας σωτηρία περνάει υποχρεωτικά από την ανάληψη της εξουσίας από εμάς τους ίδιους. Από τον ελληνικό λαό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αλλαγή του ισχύοντος ολιγαρχικού Συντάγματος με άλλο πραγματικά δημοκρατικό, φτιαγμένο για πρώτη φορά αποκλειστικά από τον ίδιο το λαό.

Με τις σκέψεις αυτές, διοργανώνεται Ημερίδα από την κίνηση πολιτών «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» στις 8 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και από ώρα 10.00΄ μέχρι 20.30΄, στο Γκάζι, στο αμφιθέατρο του 9,84,  με τίτλο "Στο Νέο Σύνταγμα θέλω να συμμετέχω κι εγώ".  Η Ημερίδα χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά πάνελ με διαφορετικές θεματικές ενότητες, στις οποίες θα γίνει εξαντλητική συζήτηση με τους παριστάμενους πολίτες. Πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.neosyntagma.net/?p=2514

Η συμμετοχή όλων των ελεύθερων συνειδητοποιημένων πολιτών είναι απαραίτητη. 

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

1) Οι καθηγητές πανεπιστημίου:
Α. Δημητρόπουλος - Συνταγματολόγος
Γ. Κατρούγκαλος - Συνταγματολόγος  
Μ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη - π. πρύτανης ΑΠΘ
Ηλ. Νικολόπουλος - Συνταγματολόγος

2) Οι νομικοί:
Α. Αθανασόπουλος - δικηγόρος
Χ. Λυντέρης - δικηγόρος
Π. Χασάπης - δικηγόρος, οικονομολόγος, συγγραφέας

3) Οι δημοσιογράφοι - αρθρογράφοι - συγγραφείς:
Στ. Κούλογλου
Κ. Λαβίθης
Στ. Λυγερός
Ν. Ξυδάκης
Β. Σιούτη

4) Οι συγγραφείς
Γ. Λιερός
Τ. Συριανός
P. Olalla, Ισπανός - συγγραφέας, ελληνιστής.

5) Εκπρόσωποι κινημάτων:
Π. Βουρλής - Referendums forGreece
Μ. Κανελλοπούλου - Save Greek Water
Γ. Λουκέρης -  μπλόκερ
Β. Ξυδιάς - εκπαιδευτικός 
R. Pabst – democracy international
Α. Φραντζής – ομάδα αντίστασης πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: