Δεν μπορεί η Βουλή να είναι ο εισαγγελέας για τα πολιτικά πρόσωπα.


 


Αυτά που γίνονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ», αποδεικνύουν ότι η Βουλή δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του εισαγγελέα για τα μέλη του πολιτικού συστήματος. Η συμπεριφορά, τόσο των βουλευτών-ανακριτών όσο και των ανακρινόμενων δεν είναι αυτή με βάση την οποία θα...

αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ο λαός έχει φτάσει στα όρια της οργής του. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν αποκαλύφθηκε τίποτα με τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής.

Κάποτε, στην αρμοδιότητα της Βουλής ήταν και ο έλεγχος των βουλευτικών εκλογών. Το αποτέλεσμα ήταν, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα να ακυρώνει την εκλογή των αντιπάλων του, να υπάρχει πολιτική ανωμαλία και επέρχεται πολιτική αστάθεια. Έτσι οδηγηθήκαμε στο εκλογοδικείο και εκεί σταμάτησε αυτό το κακό. Το ίδιο συνέβαινε και με τους δημοσίους υπαλλήλους, όπου το εκάστοτε κυβερνών κόμμα απέλυε όλους τους υπαλλήλους που είχε προσλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, προσλαμβάνοντας δικούς του εκλογικούς πελάτες. Έτσι οδηγηθήκαμε στην μονιμότητα των ΔΥ. Αυτό όμως με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα να διογκωθεί δυσανάλογα ο δημόσιος τομέας από όλους τους συσσωρευμένους εκλογικούς πελάτες.


Νομίζουμε ότι τώρα έφθασε η ώρα να πάψει η Βουλή να παριστάνει τον εισαγγελέα για τα μέλη του πολιτικού συστήματος, ώστε να περάσουν και τα εγκλήματα των πολιτικών προσώπων στην τακτική Δικαιοσύνη. Μάλιστα σε μια ανεξάρτητη από την κυβέρνηση Δικαιοσύνη, η οποία ταυτόχρονα θα πρέπει να εμπλουτιστεί με την θέσπιση και Συνταγματικού Δικαστηρίου για την προστασία του Συντάγματος και της Λαϊκής Κυριαρχίας.

Πηγή: