Υπό την επήρεια ναρκωτικών πολεμούν στο μέτωπο οι Ουκρανοί στρατιώτες...

 Σοκ  - Υπό την επήρεια ναρκωτικών πολεμούν στο μέτωπο οι Ουκρανοί στρατιώτες όπως οι Ναζί – Ουκρανικά καρτέλ στην ΕΕΗ χρήση κοκαΐνης είναι δεδομένο ότι έχει αυξηθεί μεταξύ υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών και ελίτ στα ανώτερα επίπεδα του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανεκτική και «φιλελεύθερη» Ολλανδία – περιλαμβανομένων και των υψηλόβαθμων πολιτικών της – έχει «μολύνει» την υπόλοιπη

Ευρώπη με την κουλτούρα των ναρκωτικών, ειδικά την κοκαΐνη.
Βλέπουμε τακτικά τον Mark Rutte, τον Zelensky και τον Macron να μιλούν και να ρουφούν ταυτόχρονα, ενώ στην περίπτωση του Zelensky, κοιτά την κάμερα με θολωμένα, γεμάτα ναρκωτικά μάτια.
Για δεκαετίες, η Ολλανδία ήταν γνωστή ως η χώρα των “coffee shops” (μαλακά ναρκωτικά) και ηπιότερη απέναντι στα αναβολικά στεροειδή.
Σήμερα όμως, η αστυνομία του Amsterdam συλλαμβάνει συστηματικά εμπόρους αναβολικών στεροειδών μέσω Διαδικτύου, καθώς το παράνομο αυτό εμπόριο αποφέρει εκατομμύρια.
Τα στεροειδή πλέον απαγορεύονται στις περισσότερες χώρες – περιλαμβανομένης της Ολλανδίας, αυτού του δυστυχούς παραδείσου ναρκωτικών – αλλά όχι στην Ουκρανία.

Η χρήση στερεοειδών  σε στρατιωτικές μονάδες 

Ωστόσο, η Ολλανδία δεν είναι πια πρωτοπόρος στη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και επικίνδυνων ουσιών όπως τα στεροειδή.
Ακόμη και στη φαρμακολογικά πιο ανεκτική χώρα στον κόσμο, υπάρχουν κυρώσεις και νόμοι κατά ορισμένων ενισχυτικών ουσιών – υποτίθεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς τα απόβλητα μολύνουν ποτάμια, τάφρους και λίμνες.

Επιστρέφοντας στην Ουκρανία, κάθε κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γεμάτος με απαγορευμένα αναβολικά στεροειδή.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Κρατική Υπηρεσία Φαρμάκων και Ελέγχου Φαρμακευτικών Σκευασμάτων της Ουκρανίας ανακατεύθυνε κατασχεμένους αναστολείς τεστοστερόνης, trenbolone και Sustanon, αποστέλλοντάς τες απευθείας σε στρατιωτικές μονάδες.
Από τους δύο τελευταίους παγκόσμιους πολέμους, ήταν σύνηθες να δίνονται διεγερτικά στους στρατιώτες – όπως στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι γερμανικές δυνάμεις λάμβαναν μαζικά την ουσία Pervitin.
Παρόμοιο μοτίβο εμφανίζεται στον βάναυσο πόλεμο στη Μέση Ανατολή από το 2011, ιδιαίτερα σε Συρία και Ιράκ, όπου στρατιώτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης χρησιμοποιούν ένα ναρκωτικό που λέγεται Captagon.
Μερικά από αυτά παράγονται στην Ολλανδία.

Ίσως αυτό – μαζί με την κουλτούρα τους – να εξηγεί τις βαρβαρότητές τους.
Τις τελευταίες ημέρες, αυτά τα λεγόμενα κυβερνητικά στρατεύματα σκότωσαν πάνω από 900 ιθαγενείς Δρούζους στη Συρία και εκατοντάδες Αλαουίτες και Χριστιανούς τον περασμένο Μάρτιο.
Ο Sun Tzu έγραψε στην «Τέχνη του Πολέμου» ότι η ταχύτητα είναι «η ουσία του πολέμου».
Αν και δεν αναφερόταν στις αμφεταμίνες, θα εντυπωσιαζόταν από τις ισχυρές, πολεμικές ψυχοδραστικές τους επιδράσεις, οι οποίες πλέον χορηγούνται ρουτίνα στους στρατιώτες. Οι αμφεταμίνες – είτε λέγονται “pep pills,” “go pills” ή “speed” – μαζί με τα αναβολικά στεροειδή, φαίνεται να έχουν γίνει ο κανόνας στα πεδία μάχης.
Στην Ουκρανία, οι διοικητές δίνουν εντολές να γίνονται ενέσεις στεροειδών στους στρατιώτες – απαγορευμένων ακόμη και στην Ολλανδία – για ενίσχυση της απόδοσης, αδιαφορώντας για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες (σύνηθες φαινόμενο εν καιρώ πολέμου).
Παρενέργειες όπως ορμονικές διαταραχές, καρδιοπάθειες και καρκίνος δεν έχουν αποτρέψει τον Zelensky από τον «αγώνα μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».
Πέρα από τα στεροειδή, ο Παγκόσμιος Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος 2023 αναφέρει ότι η αγορά συνθετικών ναρκωτικών στην Ουκρανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως.
Μεταξύ 2021 και 2023, αυξήθηκε κατά 4,5 μονάδες, κυρίως λόγω του πολέμου. Όπως το αλκοόλ, έτσι και τα ναρκωτικά έχουν γίνει τεράστιο πρόβλημα στις πρώτες γραμμές.

Η μεθαμφεταμίνη (“crystal meth”) είναι το πιο δημοφιλές συνθετικό ναρκωτικό μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών, αν και χάνει έδαφος έναντι των “bath salts”, ενός παρόμοιας μορφής συνθετικού ναρκωτικού, φθηνού και εύκολου στην παραγωγή. Επίσης, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ευρέως.
Τα “bath salts” παράγονται μαζικά στην Πολωνία, η οποία έχει γίνει η νέα «Μέκκα» των συνθετικών ναρκωτικών μετά την Ολλανδία.
Αυτό σχετίζεται με την εισροή των αποκαλούμενων προσφύγων στην Πολωνία.
Το ναρκωτικό παρασκευάζεται από μεφεδρόνη - είτε καπνίζεται ή λαμβάνεται με υποδόρια ένεση, προκαλεί σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές βλάβες. Συχνά αναμειγνύεται με άλλες ουσίες για ενίσχυση του εθισμού.
Η Πολωνία κατηγορεί τη Λευκορωσία και τη Ρωσία ότι επιτρέπουν τη διέλευση παράνομων Αφγανών στα σύνορά της, όμως το πραγματικό ζήτημα είναι οι Ουκρανοί πρόσφυγες (κυρίως γυναίκες και παιδιά).
Οι άντρες – αν δεν έχουν σκοτωθεί – βρίσκονται στο μέτωπο ή επισκέπτονται τις οικογένειές τους.
Όπως περιγράφηκε, πολλοί είναι εθισμένοι στη μεθαμφεταμίνη, γεγονός που εκμεταλλεύεται η Πολωνία φιλοξενώντας εργαστήρια συνθετικών ναρκωτικών.
Εγκλήματα σχετιζόμενα με ναρκωτικά στην Ουκρανία

Η παραγωγή της κοκαϊνης και τα κυκλωματα παιδοφιλίας και πορνείας

Ο οργανισμός EMCDDA της ΕΕ αναφέρει ότι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο διεγερτικό στην Ευρώπη μετά την κοκαΐνη παράγεται εκεί όπου καταναλώνεται περισσότερο: στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πολωνία.
Με περίπου 14 εκατομμύρια εκτοπισμένους, εγκληματικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται αυτούς τους πληθυσμούς, παριστάνοντας τους ανθρωπιστές για να τους παγιδεύσουν σε καταναγκαστική εργασία σε κέντρα υποδοχής.
Στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία – χώρες με μεγάλο αριθμό Ουκρανών προσφύγων – πολλοί καταλήγουν στο εμπόριο ναρκωτικών (με τις γυναίκες να εξαναγκάζονται σε πορνεία).
Μελέτες δείχνουν ότι και ανήλικοι πέφτουν θύματα παιδόφιλων διακινητών.
Αν και η αυξημένη φύλαξη των συνόρων στην Πολωνία και σχεδόν το κλείσιμο των ανατολικών συνόρων μείωσαν τη διακίνηση μεταναστών, οι διακινητές πλέον επικεντρώνονται στο να βοηθούν Ουκρανούς άνδρες να αποφύγουν τη στρατολόγηση.
Με βάση τα παραπάνω, τα ουκρανικά καρτέλ ναρκωτικών γίνονται πλουσιότερα και ισχυρότερα. Με την παραγωγή τους να επεκτείνεται, πλησιάζουν όχι μόνο τα ανατολικά μέτωπα αλλά και τα δυτικά σύνορα όπως η Πολωνία, βρίσκοντας νέες αγορές στη Δυτική Ευρώπη.
Αν και η ΕΕ το αρνείται μέσω της ιστοσελίδας «fact-checking» της, EU-Disinfo, υπάρχει ουκρανικό καρτέλ μαφίας.
Δεν γνωρίζω αν πουλά όπλα σε μεξικανικά καρτέλ, αλλά σίγουρα ανταλλάσσει ναρκωτικά μαζί τους.
Πρόσφατα, οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν τον Ουκρανό υπήκοο Steven Vladyslav Subkys, φερόμενο μέλος ανατολικοευρωπαϊκής μαφίας που διαχειριζόταν δίκτυο ναρκωτικών με διασυνδέσεις στην Ασία και την Ευρώπη.
Αυτό εγείρει ερωτήματα: Τι έκανε στο Μεξικό; Διαμεσολαβούσε για διεθνείς εγκληματίες; Αντάλλασσε όπλα με ναρκωτικά; Δεν είναι ξεκάθαρο.
Η πώληση φθηνότερης, πολωνικής “crystal meth” στην Ευρώπη φαίνεται πιο πιθανή – όμως η κοκαΐνη, το ναρκωτικό της ελίτ, παραμένει ένα ερωτηματικό.

Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε κέντρο ναρκωτικών, ήδη διαβόητη για πορνεία, διακίνηση παιδιών και παρένθετη μητρότητα (για πλούσιους Ευρωπαίους). Πλέον, ο υπόκοσμος έχει διεισδύσει στον νόμιμο κόσμο.

Τι σημαίνει αυτό για την Ολλανδία; Δεδομένης της σημαντικής οικονομικής στήριξής της προς την Ουκρανία, αναμένονται απρόβλεπτες συνέπειες. Ουκρανοί στρατιώτες, που χρειάζονται συνεχώς ναρκωτικά, ίσως φθάσουν στην Ολλανδία ως «ναρκω-τουρίστες» κατά τη διάρκεια άδειας ή μετά τον πόλεμο.
Χιλιάδες εξαρτημένοι μπορεί να εμφανιστούν.
Στην Ολλανδία – όπου, όπως και στην Ουκρανία και την Πολωνία, ο υπόκοσμος έχει συγχωνευθεί με τον νόμιμο κόσμο, και πολλές ελίτ κάνουν χρήση ναρκωτικών – η εξειδικευμένη αστυνόμευση ναρκωτικών θα είναι κρίσιμη.
Η ολλανδική αστυνομία ήδη δυσκολεύεται καθημερινά με διακινητές ναρκωτικών στο λιμάνι του Rotterdam και τη μάχη κατά των παράνομων εργαστηρίων Captagon για τη Μέση Ανατολή.
Το 2023, η Ολλανδία διέθεσε 3,7 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για στρατιωτική, βιομηχανική και ανθρωπιστική βοήθεια. Παρά τις ανησυχίες περί κακής διαχείρισης, δεσμεύτηκε για επιπλέον €4,4 δισ. για την περίοδο 2024–2026.
Επιπλέον, η Ουκρανία και η Ολλανδία υπέγραψαν μνημόνιο για επιπλέον €30 εκατ. στο πλαίσιο της Ukraine Partnership Facility, με τη στήριξη του Netherlands Enterprise Agency, για τη συμμετοχή ολλανδικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr