Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ευρώπη αγνοεί, έρχεται αλλαγή που δεν έχει δει εδώ και 500 χρόνια!»...

 

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και προειδοποιεί για μια νέα «παγκόσμια τάξη» με ασιατικό προσανατολισμό.

Μάλιστα, υποστήριξε επίσης την υποψηφιότητα του Ντόναλντ

Τραμπ για την αμερικανική προεδρία, ανέφερε το Associated Press.

– Η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Το μόνο που κάνει σήμερα η Ευρώπη είναι να ακολουθεί άνευ όρων τη φιλοδημοκρατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ακόμη και με τίμημα την αυτοκαταστροφή, είπε ο Όρμπαν.

– Έρχεται μια αλλαγή που δεν έχει δει εδώ και 500 χρόνια. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι στην πραγματικότητα μια αλλαγή στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πρόσθεσε, αναφέροντας την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία ως τα «κυρίαρχα κέντρα» του κόσμου.

Ο Όρμπαν κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία το 2022.

Την χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε υπό την προφανή καθοδήγηση των Αμερικανών, αλλά δεν υποστήριξε τους ισχυρισμούς του με κανένα στοιχείο.

Ο Όρμπαν, υπενθυμίζει ο Oslobođenje , πήγε στη Μόσχα και το Πεκίνο στις αρχές του μήνα ως μέρος μιας «ειρηνευτικής αποστολής» με στόχο τη μεσολάβηση για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Τα ταξίδια του συνάντησαν αποδοκιμασία και κριτική από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ