Ουγγαρία: Δεν χρειαζόμαστε την Ουκρανία, έχουμε την Τουρκία...

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Σιγιάρτο δήλωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται την Ουκρανία για να καλύψει τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο και ότι οι ανάγκες της μπορούν να καλυφθούν μέσω του TurkStream, όπως σημειώνουν τα τουρκικά Media.

Ο Σιγιάρτο επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υποστηρίξουν στρατιωτικά το Κίεβο.

Συμμετέχοντας στο Διεθνές Φόρουμ ATOMEXPO-2024 που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, ο Σιγιάρτο συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μπαϊρακτάρ.

«Αναφέρθηκε στην απόφαση του Κιέβου»

Αξιολογώντας την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να μην επεκτείνει τις συμφωνίες που επιτρέπουν τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της χώρας τους μετά το 2024, ο Ούγγρος υπουργός είπε:

 «Δεδομένου ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουγγαρία γίνονται πλέον μέσω TurkStream, αυτό δεν μας ενδιαφέρει.

Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική απόφαση για εμάς να χτίσουμε τον TurkStream μαζί με τη Σερβία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Αυτή η γραμμή διασφαλίζει πλέον την ασφάλεια του εφοδιασμού μας με φυσικό αέριο. «Δεν χρειαζόμαστε διέλευση μέσω της Ουκρανίας». είπε.

«Δεν θα στείλουμε στρατιώτες και όπλα»

Ο Ούγγρος υπουργός Σιγιάρτο επανέλαβε επίσης ότι δεν θα λάβουν μέτρα όπως ανάπτυξη στρατευμάτων ή αποστολή όπλων στην Ουκρανία. 

«Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. «Δεν έχουμε στείλει ούτε πρόκειται να στείλουμε όπλα ή στρατιώτες στην Ουκρανία», είπε κατηγορηματικά.

The Hellenic Information Team