Γιατί διαλύονται τα μικρά κόμματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για κομματιδιαΣχολιάζει ο Κλεισθένης.
Παρακολουθούμε τις τελευταίες 'μέρες τα μικρά κόμματα να αποσυντίθενται. 
Είναι γνωστό ότι στην δημοκρατία όταν υπάρχει κενός πολιτικός χώρος, καλύπτεται από την δημιουργία κόμματος.
Τα λεγόμενα μικρά κόμματα που δημιουργήθηκαν μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση δυστυχώς δεν κάλυπταν κενό πολιτικό χώρο αλλά ήσαν είτε μονοθεματικά είτε προσωποπαγή.


Για παράδειγμα; Το ποτάμι ποιον ακριβώς κενό πολιτικό χώρο προσπάθησε να καλύψει; Κατά την γνώμη μου κανένα. Ομοίως οι ΑνΕλ, η ένωση κεντρώων, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το φασιστικοναζιστικό μόρφωμα Χ.Α.. 
Παλιότερα τα κόμματα ΔΗΑΝΑ, ΠολΑν, ΛΑΟΣ και πάει λέγοντας.
Όσοι είναι βουλευτές που κατέβηκαν σε εκλογές με αυτά τα μικρά κόμματα απλά σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν με μεταγραφές και "αποστασίες".
Τα κόμματα που έχουν πολιτική αναφορά επιβίωσαν, ούτε η κρίση δεν κατόρθωσε να τα εξαφανίσει.
Σε άλλα κράτη, μετά από κοινωνική ή οικονομική κρίση, τα παλιά κομματικά συστήματα εξαφανίστηκαν απ' τον πολιτικό χάρτη. Στην Ελλάδα δεν παρατηρούμε όμοιο φαινόμενο.
Τα κόμματα με βαθιές ρίζες στον λαό, επιβίωσαν και μάλλον θα επιβιώσουν και στο μέλλον.
Πολλοί οραματίζονται αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού στάτους στην Ελλάδα. Κάνουν όμως λάθη όπως: Βιάζονται να κατέβουν σε εκλογικές διαδικασίες και έτσι είτε διαλύονται σύντομα είτε επιβιώνουν για λίγα χρόνια. Αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δυστυχώς δεν γίνεται μπαίνοντας στο πολιτικό σύστημα. Ένα σωστό και οργανωμένο κίνημα ανατροπής οφείλει πρώτα να οργανωθεί πλήρως, να αποκτήσει λαϊκά ερείσματα, να παραμένει έξω απ' τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έως ότου είναι σε θέση να πάρει μέρος σε εκλογές με μεγάλες πιθανότητες να τις κερδίσει, διαλύοντας το προϋπάρχον πολιτικό σύστημα. Αυτή η διαδικασία είναι μακρόχρονη, ξεπερνά την δεκαετία.
Όταν ιδρύονται κομματίδια χωρίς την στήριξη μεγάλου μέρους του λαού, είναι καταδικασμένα είτε να απορροφηθούν απ' το σύστημα είτε να αποτύχουν. Η ιστορία αυτό μας διδάσκει. Τρανό παράδειγμα το κίνημα των Νεότουρκων στις αρχές του 19ου αιώνα που οργανωνόταν για δεκαετίες. Αν δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην σημερινή Τουρκία θα δούμε ότι όντως ο Ερντογάν κατόρθωσε να εξαφανίσει το παλαιό πολιτικό σύστημα αλλά δεν είχε ούτε έχει την πρέπουσα λαϊκή υποστήριξη με επακόλουθο να γίνει δικτατορίσκος της Τουρκίας.
Σήμερα στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε σχεδόν κάθε ΄μέρα καινούρια κόμματα, κομματίδια και μικροκινήματα. Αυτά δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά το κραταιό πολιτικό σύστημα. Θα είναι φωτοβολίδες έστω και αν κατορθώσουν να μπουν στην βουλή. Ίδε ΛΑΕ, Ελληνική λύση κτλ.
Πολιτικά τώρα η κάθοδος όλων αυτών των κομματιδίων στις εκλογές το μόνο που θα κατορθώσουν θα είναι η αυτοδυναμία της Ν.Δ αφού θα υπάρξει μεγάλο ποσοστό ψήφων σε κόμματα που δεν θα εισέλθουν στην βουλή.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.