Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ο εχθρός είναι το Βερολίνο και η σωτηρία έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η πορεία της χώρας μοιάζει με μια βάρκα στη μέση της
θάλασσας, τραυματισμένη από πολλές μεριές και μπάζει νερά.

Υλικά να τη διορθώσουμε δεν υπάρχουν και ο μόνος τρόπος είναι να μπούμε σε μια που βρίσκεται παραδίπλα και είναι γεμάτη υλικά για να γίνει πολύ καλύτερη και απ αυτή, στην οποία βρισκόμαστε.

Συνήθιζαν οι λαοί παλιότερα να μιλούν με παρομοιώσεις και με παραβολές.

Ο αγώνας ήταν στα μάτια τους κάτι το απτό, το συγκεκριμένο.
Απέναντι είχαν τον αντίπαλό και έπρεπε να βρουν τον τρόπο να αγωνιστούν για το δικό τους μέλλον.

Σήμερα η χώρα πρέπει να ορθώσει ανάστημα, αφού πρώτα εντοπίσει τον αντίπαλο.

Μια χώρα που δοκιμάζεται βρίσκεται σε μια Ένωση με άλλες χώρες, είναι ενταγμένη σε μια νομισματική ένωση, βλέπει ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τις δικές της κακουχίες και όμως τόσο οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, όσο και ο ίδιος ο λαός ακόμα ψάχνει να βρει τον εχθρό σε χαοτικά και μυστηριακά σύμβολα.

 Εχθρός μας είναι ακόμα οι Ρότσιλντ, οι Εβραίοι, οι αγορές, τα χρηματιστήρια, και οι διάφοροι κακοί δαίμονες, που μας κυνηγάνε από αρχαιοτάτων χρόνων να εξαφανίσουν τους Έλληνες, επειδή πριν 2500 χρόνια ο Ελληνισμός γνώριζε στιγμές δόξας…

Δεν είναι τυχαίο φυσικά που απόψεις του είδους συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες, να μη βλέπουν τη Γερμανία και τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό, τους μεγαλοϊδεατισμούς της πολιτικοοικονομικής ελίτ του Βερολίνου για τη δημιουργία του μεγάλου ΡΑΪΧ.

Με το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου η επιλογή των ΗΠΑ, που έβγαιναν πανίσχυρες, ήταν να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η Γερμανία οικονομικά και να ορθωθεί ως φράχτης στις ιδέες και την ορμή της ΕΣΣΔ, που αύξανε και εκείνη τον χώρο επιρροής της.

Η Ελλάδα είχε παραχωρηθεί από τον Στάλιν αρκεί να κρατούσε Βουλγαρία και Ρουμανία, άρα θέμα κομμουνιστικής επικράτησης δεν υπήρχε.

Ο εμφύλιος ήταν η μόνη διαδικασία όπου συνεργάστηκαν όλοι οι μέχρι τότε αντίπαλοι, ώστε να ξεπλυθούν οι συνεργάτες των Γερμανών συμμετέχοντας στη συγκρότηση του κράτους όπως και έγινε.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Βασιλιά το 1951 όταν έδινε χάρη στον Λογοθετόπουλο τον κατοχικό πρωθυπουργό για τον «πατριωτισμό και τον αντικομουνισμό» που επέδειξε.

Αυτό όμως που επιπλέον είχε ανάγκη ο Έλληνας πολίτης για να ξεχάσει ολοκληρωτικά ποιος προκάλεσε 500.000 θανάτους και 800.000 θύματα, επίσης των Γερμανών, με κάποια αναπηρία, ήταν να αναδειχθεί ένας εχθρός πάνω από όλους, όπου αυτός θα έφταιγε για τη βαρβαρότητα των συνεργατών των Γερμανών που επέδειξαν ενάντια στους συμπατριώτες τους.

Έτσι φτάσαμε στους Εβραίους που φταίνε για όλα, άρα καλώς υπήρξαν οι Γερμανοτσολιάδες, καλώς έγινε ο εμφύλιος μιας και τον κομμουνισμό τον εφηύραν οι Εβραίοι.
Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σταματήσουν οι ανιστόρητες και αντιδιαλεκτικές επεξηγήσεις της ιστορικής εξέλιξης των κοινωνιών.

Εδώ και 100 περίπου χρόνια η Ελλάδα λειτουργεί ως προτεκτοράτο των Γερμανών, όσον αφορά τον οικονομικό τομέα, αφού στα ζητήματα γεωστρατηγικής, τον πρώτο λόγο συνεχίζουν να τον έχουν οι ΗΠΑ.

Οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν, ότι το 1989 ήταν καθοριστικής σημασίας για τη πορεία πολλών πραγμάτων ακόμα και για τις σχέσεις της Ελλάδας.

Η οικονομία της χώρας όντας στα χέρια του Βερολίνου, κάποια στιγμή βρέθηκε να μην είναι στις προτεραιότητες των ΗΠΑ μέχρι που ξεκίνησε η προσπάθεια της Γερμανίας να ελέγξει τους υδρογονάνθρακες και η Τουρκία να γίνει το μεγάλο Χαλιφάτο.

Η αναμενόμενη σύγκρουση ανάμεσα σε Γερμανία που ελέγχει με έμμεσο τρόπο τις οικονομίες της ΕΕ και των ΗΠΑ, είναι σε εξέλιξη.

Για την Ελλάδα, όπου βρέθηκε να γίνεται το θύμα του Βερολίνου, στόχος θα πρέπει να είναι η επιλογή συμμάχων στην παγκόσμια σκακιέρα που θα τη βοηθήσουν να απαγκιστρωθεί από τα δίχτυα του Βερολίνου.

Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή των οικονομικών δομών με στόχο τη συγκρότηση μιας καθετοποιημένης δραστηριότητας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς σε σύνδεση με την έρευνα και τα τεχνολογία.

Η όποια μείωση του χρέους χωρίς προστατευτισμό της οικονομίας και αλλαγή στον προσανατολισμό της θα είναι απλά στάχτη στα μάτια.

Ή θα περάσουμε στην άλλη βάρκα για να επιβιώσουμε και να τη φτιάξουμε καλύτερη απ αυτή που είμαστε, ή θα βουλιάξουμε και δεν θα μείνουν ούτε τα ίχνη μας.

Έξοδος από την ΕΕ με χάραξη δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής με ελληνοκεντρικό προσανατολισμό ή διάλυση.Θανάσης Παπαδημητρίου
Δημοσιογράφος
 

tribune
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

2 σχόλια :

 1. ΘEMA: ΓIATI O Alex MAΣ TO ΠAIΔI TOY TO ONOMAΣE "EPNEΣTO" ; ΓIA KAMOYΦΛAZ ; KAI ΓIATI O KOTZIAΣ MAΣ ΔEN XOPEYEI KAI TPAΓOYΔA ΠΛEON ; EKΛEIΣE TO KOΣMIKON KENTPON ;


  «Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης Eκτελέστηκε πλάι στο Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την Yπαρξη του Bιβλίου και του συγγραφέα του, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο: Το “KATAPAMENO-Κατεστημένο” […] Eίχε πολλές και Mεγάλες Eνοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει απ' αυτό έστω και λίγα διδάγματα. […]

  ΔIABAZOYME τον πρόλογο του Δημήτρη Μπάτση από το βιβλίο του:

  Η Eργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρόλα τα εμπόδια και παρόλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο Eλληνικός Λαός που πάντα Aγωνίζεται Hρωικά θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο για μια Eλεύθερη δημοκρατική Aνοδική πορεία, και θα αρχίσει με τον ίδιο Eνθουσιασμό , με την ίδια OPMH και αυτοθυσία να χτίσει την Eρειπωμένη από την Nαζιστοφασιστικη Kατοχή και τον Oικτρό Eμφύλιο, Πατρίδα.

  Η Ελλάδα θα γίνει Oικονομικά και Eθνικά πραγματικά Eλεύθερη
  τότε και μόνο τότε που η Aνοικοδόμηση αυτή γίνει από TON ΛAO της.

  Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να Λυτρωθούν οι πιο Eνεργές παραγωγικές και Aξιες δυνάμεις της Nεοελληνικής Kοινωνίας Mας.

  Ο δρόμος αυτός μας οδηγήσει στην ορθολογική διάγνωση και οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της Eθνικής μας Iικονομίας , στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών αυτών δυνατοτήτων και μέσων που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει και σε μας μια γερή, προοδευτική-προοδεμένη κοινωνική Zωή.
  Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα , μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό Λαό, προσφέροντας ακόμη και την Zωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή Eχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την NIKH TOY.

  Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς Hρωικούς Aγωνιστές προσφέρω και Eγώ την Mικρότατη AYTH συμβολή.

  -----------------------------------------------------------------

  Στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα EPNEΣTO περνούσε στο πάνθεον των «Aθανάτων» της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, χτυπημένος από δυο σφαίρες στο σβέρκο, πισώπλατα, αφού οι δολοφόνοι του, αν και Aιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.

  Οι δολοφόνοι του πίστεψαν ότι η φωτογραφία του Nεκρού Τσε θα έστελνε σε όλη την υφήλιο το μήνυμα σε «όσους είναι εναντίον τους».

  Διαψεύστηκαν OIKTPA !!! ... OΠΩΣ KAI O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ ME TON ... TΣIΠPA (AYTOI ΔEN EINAI APIΣTEPA OYTE APIΣTEPOI !!!) !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘEMA:EΓΩ KAΛA ΣAΣ TA EΛEΓA KAI TA AKOYΓATE ΠAPAΛOΓA TΩPA ΘA ΓA.M.ΘO.MEN OΛOI MAZI ANTIΣTPOΦΩΣ ANAΛOΓA !!!


  ΔEN Bάζει ο Nους του Aνθρώπου AYTO που περιέχει για την Aνθρωπότητα, η «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» γνωστή και ως ΤΤΙΡ KAI CETA ΓIA KANAΔA (KANAΔAΣ/AΓΓΛOΦΩNOI κ. ΓAΛΛOΦΩNOI !!!)) !

  Ποιος φαντάζονταν ότι ο NAZI/Φασισμός σταδιακά (ME MAΘHMATIKH AKPIBEIA Des Kapitals) θα Aποκτούσε Παγκόσμια Συνταγματική ... MOPΦH, KATΩ από τη MYTH (THN KOKA MYTH THN BOYΛΩMENH AΠO KOKA MYTH !!!) των Λαών (;;) και των (BAΣIKA !)Aστών Πολιτικών; Κανένας Eκτός από τους Kομμουνιστές, οι οποίοι ποτέ δεν λάθεψαν για τη Φύση του Kαπιταλισμού (des Kapitals) στο Iμπεριαλιστικό του Στάδιο (Karl Marx und B.I.Lenin-Die Hellenisten !!!). Ποτέ δεν διαχώρισαν τον NAZI/Φασισμό από τη Bαθιά Φύση (MA EINAI ... ΦYΣIKO !!) του Kεφαλαίου !

  ΝAI, TO Aντίγραφο της συμφωνίας μπορούσε να βρίσκεται μόνο στην Eδρα Kάποιων Πρεσβειών (ΣTHN O.Δ.ΓEPMANIAΣ BPIΣKETAI ΣTHN ΠPEΣBEIA THΣ U.S.A !!!), Eκεί μπορούσαν να πάνε "κάποιοι" Eκπρόσωποι της κυβέρνησης (OXI MONO THΣ KYBEPNHΣHΣ AΛΛA KAI BOYΛEYTEΣ OΛΩN TΩN KOMMATΩN KAI YΠOYPΓOI) να τη δουν (YΣTEPA AΠO ... AITHΣH TON ΛOΓO KAI PANTEBOY - ΓIA max. 45 ΛEΠTA !), Aλλά MONO να τη δουν! Ούτε Σημείωση, ούτε Φωτογραφία, ούτε Aντίγραφα, Aπολύτως TIΠOTA !!!

  Το δίδαγμα (;;) EINAI ENA. Δεν έχει Oριο η Eγκληματική φύση του Kαπιταλισμού (des Kapitals). Αυτά που έκαναν οι Ναζί ήταν Aπλώς δοκιμαστική Aσκηση μπροστά στη NEA KOΛAΣH (New Age) που Eτοιμάζει για όλους τους Λαούς H New Age KAI H ΓENNETIKH TEXNOΛOΓIA !!! Μοναδική λύση, ο Aγώνας για την Aνατροπή του σε κάθε Kράτος (ΠPΩTA ΣTHN XΩPA MAΣ !) και Παγκοσμίως (AΓΩNAΣ ANEY ΛOΓΩN ... AΛΛA ΠPAΞEΩN !!!) !

  Έχουν Aποθρασυνθεί τόσο πολύ που Mετέτρεψαν τον KOINO φασισμό σε Παγκόσμια Συμφωνία, σε Παγκόσμιο Σύνταγμα των Πολυεθνικών επί των Λαών.

  Νόμος θα Eίναι το δίκαιο των Πολυεθνικών και κάθε δημόσια, κοινωνική και κρατική υπηρεσία θα περιέρχεται αυτομάτως στη δικαιοδοσία τους, όταν το αποφασίσουν, χωρίς κανένα δικαίωμα του Kράτους (B.λ. THN XΩPA MAΣ THN ... EΛΛAΔA !!!) να θέσει Eμπόδιο !  KAI KAΛA KPAΣIA KAI BIBA MAΣ !


  O APXHΓOΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.