Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η φτώχεια στην παιδική ηλικία επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου...

Με μειωμένο εγκεφαλικό όγκο, κατά την εφηβεία, φαίνεται να σχετίζεται η φτώχεια στην πρώιμη παιδική ηλικία, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Νοσοκομείου Παίδων του Σεν Λιούις και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Pediatrics».
AdTech Ad
Και παλαιότερες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η φτώχεια
αυξάνει τον κίνδυνο για μειωμένες νοητικές επιδόσεις και, κατά συνέπεια, μειωμένη απόδοση στο σχολείο.
Ωστόσο, η νέα έρευνα καταδεικνύει ότι η σωστή ανατροφή και η συναισθηματική υποστήριξη από τους γονείς, είναι δυνατό να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιδράσεις της φτώχειας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παιδοψυχίατρο Τζόαν Λούμπι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, εξέτασαν με τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας τον όγκο της λευκής και της φαιάς ουσίας, καθώς και άλλων ζωτικών εγκεφαλικών περιοχών (ιππόκαμπου, αμυγδαλής) σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Το συμπέρασμα που προέκυψε, ήταν ότι τα πιο φτωχά παιδιά είχαν γενικά μικρότερο όγκο όλων των παραπάνω εγκεφαλικών δομών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η συρρίκνωση του εγκεφάλου μπορεί συχνά να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα, όπως κατάθλιψη, μαθησιακές και μνημονικές δυσκολίες, και μειωμένη αντοχή στο στρες.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.