Συγκολητίνες και συγκολητογόνα.




Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρακολουθήσαμε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε λοιπόν εκ του ασφαλούς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Ο τίτλος περιέχει δύο ιατρικούς όρους που αφορούν στην πήξη του αίματος. Χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν τα όσα έγιναν στο συνέδριο.
Η βασική πρόταση που έτυχε διαφωνιών ήταν η διάλυση των συνιστωσών.
Έκπληξη μας έκανε η δήλωση Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται όπως έλεγαν οι Κασσάνδρες.
Υπήρχε αιτία διάσπασης στο συνέδριο; υπήρχαν μη γεφυρούμενες αντιθέσεις; υπάρχουν πολιτικές θέσεις που αντιστρατεύονται η μία την άλλη; σαφώς και υπήρχαν.
Τελικά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται.
Η τοποθέτηση Λαφαζάνη για κατοχή της χώρας, για διαγραφή όλου του χρέους και για ευρεία συζήτηση για το μέλλον μας στο ευρώ και την ευρωζώνη απορρίφθηκαν.
Έγιναν και άλλα σοβαρά και ευτράπελα στο συνέδριο. Ακούσαμε τον Τσίπρα να δηλώνει στεναχωρημένος απ' την ομιλία Γλέζου. Μάθαμε ότι μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές έως και αντίθετες πολιτικές απόψεις και στρατηγικές μέσα στο ίδιο κόμμα αρκεί να γίνεται σεβαστό το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα καταστατικά των συνιστωσών. Εδώ που φτάσαμε τίποτε δεν μας ξενίζει. Όλα είναι παραδεκτά και αποδεκτά απ' τα κόμματα ακόμη και η πιο παράλογη πρόταση. Τι έχουν ακόμη να δουν τα μάτια μας.

Συγκολητίνη η επερχόμενη εξουσία, συγκολητογόνα οι καρεκλίτσες του βολέματος.
Μπορεί ο Τσίπρας και οι περί αυτόν να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή; Αν ναι! Τότε δεν πρόκειται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Ας μην γελιόμαστε.
Πρόκειται ο Τσίπρας και οι συν αυτώ να αποδεχτούν την διαγραφή όλου του χρέους; Αν ναι! Τότε “πάπαλα” η ευρωπαϊκή υποστήριξη άρα όχι εξουσία, όχι υπουργικοί θώκοι. Ας μην εθελοτυφλούμε.
Πρόκειται ο Τσίπρας και η παρέα του να αποδεχθούν έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ και την ευρωζώνη; Ποτέ! Και με τίποτε. Αυτοί ράβουν υπουργικά και κυβερνητικά κοστούμια. Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

Τώρα το αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει απ' τα μνημόνια και την κρίση σηκώνει συζήτηση.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει νέο ΠΑΣΟΚ θέλει ψάξιμο.
Ένα πάντως είναι σίγουρο, ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε πολύ προς τα δεξιά προφανώς για να γίνει κυβερνητικό κόμμα αστικοποιήθηκε και κατακλύστηκε από παλαιοκομματικούς που ανήκαν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Μία απ' τα ίδια δλδ.

Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.