Για τρίτη φορά, η προσπάθεια της Τζόρτζια Μελόνι να στεγάσει παράνομους μετανάστες στην Αλβανία, ενώ επαληθεύονται τα αιτήματά τους για άσυλο, ματαιώθηκε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός δείχνει πραγματικά θυμωμένη.
Παρά ταύτα, ωστόσο, η Μελόνι δεν θέλει να δώσει στην
αντιπολίτευση την ικανοποίηση να κλείσουν τα δύο μεταναστευτικά κέντρα στην Αλβανία.Πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση που ηγείται έχει «το δίκιο με το μέρος της», η Ιταλίδα διευθύνουσα σύμβουλος φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα, ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι μόνο με πολιτικούς αντιπάλους.
Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι η δικαστική εξουσία βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο της Μελόνι.
Η τελευταία προσπάθειά της να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία μέσω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την αλβανική κυβέρνηση δέχτηκε το τελευταίο της χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής, αφού το Εφετείο της Ρώμης αντιτάχθηκε στην κράτηση της τρίτης ομάδας μεταναστών στον καταυλισμό Γκιάντερ.
«Να επιστραφούν μέσα σε 24 ώρες»
Αποφασίστηκε ότι εντός 24 ωρών θα μεταφερθούν πίσω στην Ιταλία. Όπως και στις δύο προηγούμενες υποθέσεις, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, το Δικαστήριο έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη συμπερίληψη του Μπαγκλαντές και της Αιγύπτου στον κατάλογο των «ασφαλών χωρών», ζητώντας να αναμένει την ερμηνεία του θέματος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να εκφραστεί στις 25 Φεβρουαρίου.
Ενώ αντιμετώπιζε αυτόν τον αποκλεισμό, η Μελόνι έπρεπε επίσης να απαντήσει στους εισαγγελείς που την ερευνούσαν για ευνοιοκρατία και κατάχρηση εξουσίας, σε σχέση με τον επαναπατρισμό του Λίβυου στρατηγού Osama Njeem Almasri, διοικητή της φυλακής στην Μιτίγκα της δυτικής Λιβύης, που κατηγορήθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου. και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Για την Ιταλίδα πρωθυπουργό, οι αστυνομικοί που της έχουν επιτεθεί δεν προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να διοικήσουν τη χώρα.
«Αν θέλουν να κυβερνήσουν, αφήστε τους να τρέξουν».
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αν κάνω λάθος, οι Ιταλοί θα με στείλουν σπίτι. Αν κάνουν λάθος, κανείς δεν μπορεί να κάνει ή να πει τίποτα. Καμία δύναμη στον κόσμο, σε ένα δημοκρατικό κράτος, δεν λειτουργεί έτσι. Γι’ αυτό είναι τα αντίβαρα. «Όταν μια κρατική εξουσία πιστεύει ότι μπορεί χωρίς άλλους, το σύστημα καταρρέει », είπε, μεταφέροντας παράλληλα πειστικά το μήνυμα ότι ο ιταλικός λαός την αγαπά και τον τρόπο διακυβέρνησής της, διαφορετικά θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, όπως σημειώνει το αλβανικό Top Channel.
—