Η Δύση φοβάται την «απόβαση της Βόρειας Κορέας» στην Ουκρανία...

Η Δύση φοβάται την «απόβαση της Βόρειας Κορέας» στην Ουκρανία – Δεν είναι τυχαία η συνεργασία με την Ρωσία Ξαφνικά έγινε της Κορέας…
Όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Κορέα αλλά για διαφορετικούς λόγους…
Οι αναφορές ότι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ουκρανία, στο Kursk ή σε Ρωσικό έδαφος

έχει προκαλέσει ντελίριο…
Η Δύση φοβάται την «απόβαση της Βόρειας Κορέας» στην Ουκρανία…
Η συνεργασία της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας δεν είναι τυχαία…

Ας δούμε λίγο τα γεγονότα…

Η Βόρεια Κορέα στέλνει τους στρατιώτες της στο ουκρανικό μέτωπο - ο δυτικός Τύπος, ο Zelensky, και τώρα οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών μιλούν για αυτό σε καθημερινή βάση.
Η εκστρατεία γύρω από την «κορεατική απόβαση» κερδίζει δυναμική - πρώτα υπήρξαν αναφορές ότι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί μηχανικοί σκοτώθηκαν στο Donbass, μετά ο Zelensky είπε ότι «η Βόρεια Κορέα ουσιαστικά παραδίδει τα στρατεύματά της στη Ρωσία» και μετά η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι 1.500 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη μεταφερθεί στο Vladivostok και συνολικά έως και 12.000 στρατιώτες αναμένεται να σταλούν στο ουκρανικό μέτωπο.
Έτσι, αν νωρίτερα μιλούσαν μόνο για την προμήθεια όπλων της Βόρειας Κορέας, τώρα κάνουν θόρυβο και για τους «στρατιώτες του Kim».

Γιατί τι συμβαίνει;

Η επίσκεψη του Putin τον Ιούνιο 2024 στην Πιονγκγιάνγκ την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσε την προσέγγιση των δύο χωρών και η νέα συνολική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης επιτρέπει ακόμη και την αναφορά ότι οι δύο χώρες είναι στρατιωτικοί σύμμαχοι.

Βόρειος και Νότιος Κορέα μια χώρα… δύο κράτη

Δηλαδή, έχουν κάθε λόγο να παρέχουν ο ένας στον άλλον μια μεγάλη ποικιλία στρατιωτικής βοήθειας - συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικών μονάδων.
Και οι δύο χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες - απλώς οι Αμερικανοί ασκούν πίεση στην Κορέα για πολλές δεκαετίες (για να προστατευθεί, η Βόρεια Κορέα απέκτησε πυρηνικά όπλα) και η Ουάσιγκτον μπήκε σε έμμεση στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία το 2022.
Ο Kim Jong Un δεν θέλει να πολεμήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες – αλλά προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα απειλήσουν την ύπαρξη της Βόρειας Κορέας και η Ρωσία παλεύει για να αποτρέψει την επανάληψη του «κορεατικού σεναρίου» στην ιστορική της επικράτεια.
Βόρειος και Νότιος Κορέα μια χώρα… δύο κράτη
Η Νότια Κορέα βρίσκεται υπό τον στρατιωτικό και γεωπολιτικό έλεγχο της Αμερικής (τα κινεζικά στρατεύματα έφυγαν από την Βόρεια Κορέα το 1958 - πέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, και οι αμερικανικές βάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στη Νότια Κορέα).

Δεν θα γίνει η Ουκρανία… Κορέα

Ίσως δεν είναι μόνο ότι ορισμένοι Ρώσοι ονειρεύονται έναν «στρατό εκατομμυρίων κορεατών» στο ουκρανικό μέτωπο, που θα οδηγούσε σε άμεση ήτα τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις;
Η Βόρεια Κορέα έχει πράγματι έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο, αλλά δεν θα πολεμήσει για την Ρωσία.
Και όχι επειδή οι Κορεάτες δεν το θέλουν τόσο πολύ - η πραγματική εμπειρία μάχης θα τους ήταν πολύ χρήσιμη.
Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα αντιτίθεται όχι μόνο από τη Νότια Κορέα, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες - δηλαδή, σε περίπτωση πολέμου, θα πρέπει να πολεμήσουν τον στρατό μιας πυρηνικής υπερδύναμης.
Είναι σαφές ότι οι συμμαχικές σχέσεις με τη Ρωσία παρέχουν στην Βόρεια Κορέα σοβαρή ασφάλεια έναντι μιας αμερικανικής επίθεσης - συμπληρώνοντας το δυναμικό των πυρηνικών πυραύλων που κατέχει η Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, η άμεση συμμετοχή των Βορειοκορεατών στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα οδηγούσε στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο - οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τη Νότια Κορέα, θα ενίσχυαν την πίεση βίας στην Βόρεια Κορέα (για παράδειγμα, αυξάνοντας απότομα την κλίμακα κοινών στρατιωτικών ασκήσεων).

Ο έξυπνος Kim Jong Un

Ο Kim Jong Un δεν χρειάζεται να δώσει στην Νότια Κορέα και τους Αμερικανούς αφορμή να παίξουν με τη φωτιά - επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο εγκαταλείπει επιδεικτικά την πολιτική του «ονείρου της εθνικής επανένωσης» - τώρα δεν γίνεται λόγος για καμία αποκατάσταση της κορεατικής ενότητας, και η Νότια Κορέα έχει ανακηρυχθεί ως εχθρικό κράτος.
Είναι σαφές ότι η Βόρεια Κορέα θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση υπό τις αμερικανικές κυρώσεις και επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιούνται πάντα ως ένας από τους λόγους για την άσκηση πίεσης στην Κίνα…
Αλλά η πυροδότηση ενός νέου πολέμου στην Κορέα δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών — και ο Kim Jong Un σίγουρα δεν το θέλει.

Ο σκοπός της συνεργασίας Ρωσίας με Βόρεια Κορέα και η κακή αφορμή... για να στείλει η Δύση Ταξιαρχίες... Δεν θα κάνουν το λάθος Ρωσία και Βόρειος Κορέα 

Για τη Ρωσία, η προσέγγιση με τη Βόρεια Κορέα είναι σημαντική - ωστόσο, δεν ζητάει η Ρωσία από την Βόρεια Κορέα καμία «κορεατική απόβαση».
Δεν χρειάζεται η Ρωσία περαιτέρω διεθνοποίηση της σύγκρουσης - εάν τώρα μόνο μεμονωμένοι αποσπασμένοι δυτικοί «συνταξιούχοι» και μισθοφόροι ενεργούν στην ουκρανική πλευρά…
Αλλά εάν εμφανιστούν τακτικές μονάδες της Βόρειας Κορέας στο Ουκρανικό μέτωπο, η Δύση θα έχει έναν εξαιρετικό λόγο να στείλει στρατιωτικά σώματα στο Ουκρανία.
Όχι απαραίτητα ευρωπαϊκά - θα σχηματίσει ταξιαρχίες μισθοφόρων από όλο τον κόσμο, αλλά θα αρχίσει επίσημα και ανοιχτά να τους μεταφέρει στην Ουκρανία ώστε να βοηθήσουν τον Ουκρανικό στρατό που καταρρέει…
Αν και, με την πάροδο του χρόνου, οι Βορειοκορεάτες θα εμφανιστούν σίγουρα στο Donbass και σε άλλα εδάφη της πρώην Ουκρανίας - ως στρατιωτικοί οικοδόμοι και με άλλους ρόλους…
Θα βοηθήσουν τους Ρώσους να αποκαταστήσουν αυτά τα ρωσικά εδάφη - όπως έκαναν οι Ρώσοι (μαζί με τους Κινέζους) με την αποκατάσταση της Βόρειας Κορέας μετά τον καταστροφικό πόλεμο πριν από εβδομήντα χρόνια.
Αλλά αυτή θα είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία - πραγματική, όχι πλασματική.

Δεν είναι τυχαία η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας με Βόρεια Κορέα σε περίπτωση επίθεσης

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Βόρεια Κορέας έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, η απόφαση για αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης δεν είναι τυχαία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev.
Υπενθύμισε ότι στη Συνθήκη για τη Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέα, υπάρχει ένα άρθρο «για την παροχή, σε περίπτωση επίθεσης, αμοιβαίας στρατιωτικής και άλλης βοήθειας με όλα τα διαθέσιμα μέσα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο Medvedev…

www.bankingnews.gr