Ζοζέπ Μπορέλ: «Είναι γελοίο να λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία»...

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, θεωρεί ότι είναι «γελοία» η θέση ότι το να επιτραπεί στα δυτικά όπλα να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος καθιστά την Ευρωπαϊκή Ένωση μέρος στη

σύγκρουση. Αυτό δήλωσε κατά την άφιξή του στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

«Νομίζω ότι είναι γελοίο να λέμε ότι το να επιτρέπουμε χτυπήματα μέσα στο ρωσικό έδαφος σημαίνει ότι θα πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Μπορέλ: Είναι γελοίο να λέμε ότι το να επιτρέπεται η στόχευση στο έδαφος της Ρωσίας σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε πόλεμο εναντίον της Μόσχας

Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, είναι αστείο να μιλάμε για αυτό, απλώς βοηθάμε την Ουκρανία». είπε ο Μπορέλ, τονίζοντας ότι «καμία χώρα της ΕΕ δεν θέλει να πολεμήσει με τη Ρωσία».

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί» – είπε, υπενθυμίζοντας ότι στις 29 Αυγούστου, οι επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της ΕΕ δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για αυτό το πρόβλημα και τώρα καθεμία από τις 27 χώρες της ΕΕ θα αποφασίσει μόνη της πώς και σε ποιο βαθμό θα επιτρέψει τη χρήση των παρεχόμεων όπλων στο Κίεβο.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ