Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο. του κόμματος με τον Σ.Κασσελάκη σε ρόλο «πυροσβέστη»...

 «Ορυμαγδός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο. του κόμματος με τον Σ.Κασσελάκη σε ρόλο «πυροσβέστη»Συνεδριάζει  αύριο στις 6 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω ενός ιδιαίτερα ενός καταθλιπτικού κλίματος που έχουν προκαλέσει οι εσωτερικές έριδες.

Ο Παύλος Πολάκης, η Αθηνά Λινού, η ομάδα των «87», η συζήτηση

για νέο πρόεδρο, τα καρφιά του Ν.Φαραντούρη και η αρχηγική του εμφάνιση μέσα από βίντεο και φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν το γάμο του, παρακολουθεί το κόμμα του να κλυδωνίζεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα Χανιά και είναι άγνωστο εάν θα παρευρεθεί αυτοπρόσωπος στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ή θα μετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά το πιθανότερο είναι να επιστρέψει, έστω και για λίγο στην Αθήνα.

Επισήμως ωστόσο, η συνεδρίαση αφορά στον προγραμματισμό των δράσεων ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στα Χανιά όπου πέρα από επαφές με την τοπική κοινωνία, κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ. Σημειώνεται ότι θα έχει σήμερα συνάντηση με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, μια εκλογική περιφέρεια στην οποία έχει έρεισμα ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ πάντως με ανάρτηση του επιχειρεί να παρέμβει «πυροσβεστικά» ενόψει της αυριανής συνεδρίασης σημειώνοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) August 26, 2024

Η αναφορά του του Σ.Κασσελάκη για το «bullying»  είχε να κάνει με  καταγγελίες που έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου, που δέχεται από διάφορα κέντρα.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για τον Σ.Κασσελάκη δεν είναι άλλο από τον Π.Πολάκη  μετά την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του από τον διαγραφέντα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία.

Σαν έτοιμος από καιρό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε να πιάσει στον ύπνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και μέχρι πρότινος εσωκομματικό σύμμαχό του Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, θέτοντας ανοιχτά θέμα ηγεσίας στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις θερινές διακοπές.

Ο  Παύλος Πολάκης επέλεξε το «αντάρτικο» δείχνοντας να μην κάνει πίσω.

Με ζητούμενο τις «μεγάλες αλλαγές» στο κόμμα και την αντιπολιτευτική γραμμή του, ο κ. Πολάκης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και κατά πάσα πιθανότητα τη νέα κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αφήνοντας έκπληκτους τους παριστάμενους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη της εβδομάδας, ο Παύλος Πολάκης έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα ηγεσίας, περιγράφοντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως αδύναμο να παραδώσει ικανοποιητικό αντιπολιτευτικό έργο, ικανά να προκαλέσουν ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το τελευταίο βέβαια μόνοι ως ανέκδοτο βάσει των υφιστάμενων συσχετισμών.

Εξίσου αιφνιδιασμένα, αλλά πιο συντεταγμένα, εμφανίστηκαν τα στελέχη της ομάδας των «87», τα οποία τήρησαν το “έθιμο” αποχωρώντας ως συνήθως από την  συνεδρίαση, ανάβοντας  για τα καλά η σπίθα του εμφυλίου στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και μέσα σε αυτόν ορυμαγδό ο Ν.Φαραντούρης ο οποίος μετά το χθεσινό βίντεο στο οποίο ουσιαστικά έλεγε ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για νέος πρόεδρος του κόμματος (στηριζόμενος βέβαια στους 130.000 περίπου  ψήφους που έλαβε στις ευρωεκλογές)  σήμερα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα σπιράλ φθοράς.

«Ο στόχος μου είναι να αφυπνίσω. Ούτε να δημιουργήσω ”σκόνη” γύρω απ’ το όνομά μου, ούτε να κάνω αρχηγική εμφάνιση, όπως γράφεται. Το σπιράλ φθοράς είναι θλιβερό, αλλά και αναστρέψιμο και θα πρέπει να σταματήσει. Είναι μια κραυγή αγωνίας. Όχι προσωπική δική μου. Όλων μας.», σημείωσε.

Ο στόχος μου είναι να αφυπνίσω. Ούτε να δημιουργήσω ”σκόνη” γύρω απ’ το όνομά μου, ούτε να κάνω αρχηγική εμφάνιση, όπως γράφεται. Το σπιράλ φθοράς είναι θλιβερό, αλλά και αναστρέψιμο και θα πρέπει να σταματήσει. Είναι μια κραυγή αγωνίας. Όχι προσωπική δική μου. Όλων μας. pic.twitter.com/6g7YnQWLnI

— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) August 26, 2024

pronews.gr