Συγκεκριμένα, η φερόμενη διάρρηξη έγινε στο διάστημα από τις
1.30 μμ. έως τις 2.10 μμ. της Παρασκευής 26 Απριλίου στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών, ο οποίος απουσίαζε από το γραφείο του στην Οδό Ευαγγελιστρίας και συμμετείχε σε σύσκεψη στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου. Για την υπόθεση υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Ακροπόλεως και την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.Ωστόσο, από την έρευνα της αστυνομίας δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων στο χώρο, ενώ από την έρευνα του τμήματος ψηφιακών πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο -σύμφωνα με όσα μεταδίδει τηλεοπτικός σταθμός.
Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.
Επιπλέον, το τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλεγξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου δίχως να προκύψει αλλοίωση αρχείων.
Έρευνα έγινε και στο εσωτερικό σύστημα αλληλογραφίας IRIS του υπουργείου Εσωτερικών δίχως να προκύψει παρέμβαση στον υπολογιστή του Διευθυντή Εκλογών στο διάστημα που σύμφωνα με την καταγγελία υπήρξε παραβίαση του γραφείου του. Αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη γεννήθηκαν και από τις καταθέσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.
Την Τετάρτη 8/5 αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.
Το σημαντικότερο είναι πως, αστυνομικές πηγές και τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών δεν θεωρούν άσχετη την καταγγελία περί διάρρηξης με την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για τη διαρροή των emails των αποδήμων που κατέληξαν στην κατοχή της ευρωβουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Κι αυτό διότι την 26η Απριλίου, ημέρα που καταγγέλθηκε η διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στην εισαγγελία και την ΑΠΔΠΧ το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών, που διεπίστωνε «μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό».
Επίσης, λίγες ημέρες πριν τη φερόμενη διάρρηξη είχαν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με το πως και με τη συμμετοχή ποιων διακινήθηκε η επίμαχη λίστα με τα emails.
«Η διάρρηξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι» σχολίασαν σε μέσο ενημέρωσης αρμόδιες πηγές.
www.bankingnews.gr