Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο πόλεμος θα τελειώσει εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία...

 Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να επεκτείνει τον πόλεμο της, αλλά θα πολεμήσει για τα συμφέροντά της, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον.

Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνομιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Ο Κάρλσον είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που μίλησε με τον Πούτιν από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο δημοσιογράφος προσκείμενος στον Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το έκανε για να δείξει τη ρωσική άποψη.

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιτεθεί σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Λιθουανίας, ο Πούτιν απάντησε «όχι» και τόνισε ότι δεν έχει εδαφικές αξιώσεις απέναντί ​​τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκρέσκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στη ρωσική κράτηση εδώ και αρκετούς μήνες.

Όταν ρωτήθηκε αν δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο με ένα τηλεφώνημα στον Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν απάντησε:

«Τι έχουμε να διευκρινίσουμε; Είναι πολύ απλό – επαναλαμβάνω – επικοινωνούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω πολλών υπηρεσιών. Θα σας πω αυτό που τους λέμε – εάν θέλετε πραγματικά να σταματήσετε τις μάχες, απλά πρέπει να σταματήσετε να παρέχετε όπλα. Άρα όλα θα τελειώσουν σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι. Μόνο μετά από αυτό μπορούμε να συζητήσουμε κάποιες προϋποθέσεις. Γιατί να του τηλεφωνήσω, τι να μιλήσουμε, να του ζητήσω κάτι;»

 «Θα δώσεις στην Ουκρανία αυτά και εκείνα τα όπλα, ω όχι τα φοβάμαι, καλά μην το κάνετε». Αυτό θα έπρεπε να λέμε;» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

The Hellenic Information Team