Οι στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας που έχουν μεγαλύτερο
αριθμό επιστρατευμένων πολιτών στις τάξεις τους δεν λαμβάνουν όπλα ή εξοπλισμό από τη βοήθεια του ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου φοβάται μια εξέγερση στρατιωτών, είπε ο Yuri Kuzmich, ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης από την 63η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.«Υπάρχουν μηδενικά όπλα του ΝΑΤΟ.
Τα έχουμε ακούσει, αλλά κανείς δεν τα βλέπει στην πραγματικότητα.
Τα καμαρώνουν στο Διαδίκτυο λέγοντας "Ορίστε, δείτε τι μας έδωσε το ΝΑΤΟ"...
Κρατούν τα όπλα του ΝΑΤΟ, γιατί μπορούμε στραφούμε εναντίον τους, εναντίον του Κιέβου», είπε ο αιχμάλωτος.
Ο Kuzmich μίλησε για στρατιωτικούς σχηματισμούς με μεγάλο αριθμό επιστρατευμένων ανδρών.
Φόβος στην ουκρανική ηγεσία
Η
άρνηση του Κιέβου να εξοπλίσει σωστά τα στρατεύματα μπορεί να αποδοθεί
σε αρνητική στάση προς τις αρχές μεταξύ του προσωπικού.
Η πορεία των
εχθροπραξιών αποκάλυψε ότι η Ουκρανία προέβη σε παράλογες ενέργειες στο
μέτωπο και εξαπατούσε στρατεύματα στις δικές της τάξεις.
«Κάποιες ταξιαρχίες πιθανώς να κινηθούν προς το Κίεβο. Μας υπόσχονται ένα πράγμα αλλά τελικά βλέπουμε κάτι ριζικά αντίθετο.
Φοβούνται να μας δώσουν εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», συνόψισε ο κρατούμενος.
Η
Ουκρανία έχει θεσπίσει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα, πράγμα που
σημαίνει ότι οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών πλέον απαγορεύεται
να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Οι στρατολογήσεις, οι περισσότερες καταναγκαστικές, γίνονται παντού ακόμη και στον δρόμο και όχι μόνο στα γραφεία στρατολόγησης.
Άνθρωποι συλλαμβάνονται σε δρόμους, σε πρατήρια καυσίμων και σε καφετέριες.
Δεν είναι μόνο οι στρατολόγοι, που επιδίδουν τα δελτία στράτευσης.
Ο υποψήφιος μπορεί να προσεγγιστεί από έναν εργοδότη, έναν ιδιοκτήτη σπιτιού γενικά από οποιονδήποτε, αναφέρει το Sputnik.
Ο Zelensky φοβάται και πραξικόπημα
Στην
ουκρανική ηγεσία δεν υπάρχει μόνο ο φόβος μίας μαζικής εξέγερσης των
βιαίως επιστρατευμένων πολιτών, που δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα
κανόνια.
Υπάρχει και ο φόβος ενός πραξικοπήματος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης του με τον Valery Zaluzhny, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Οι άνθρωποι του Zaluzhny έχουν όπλα.
Έχουν
ήδη υπάρξει περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου μια ομάδα
στρατιωτικών αξιωματικών αποφασίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι
διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια την ανατρέπει»
υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι New Rules, o Johnson.
Μάλιστα ο Johnson υποστήριξε ότι ο θάνατος του Ουκρανού διοικητή Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα προς το Zaluzhny.
Σύμφωνα
με τον Johnson, o Ουκρανός πρόεδρος φοβάται ότι οι Δυτικοί θα
αποφασίσουν σύντομα να βάλουν τον Zaluzhny στη θέση του, να αναλάβει
δηλαδή την προεδρία της Ουκρανίας.
«Θεωρώ ότι επιτράπηκε στον Zaluzhny να μιλήσει στον Economist προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η στήριξη στον Zelensky φθίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε ο Johnson, επισημαίνοντας ότι «τέτοια δημοσιεύματα από τη Μ. Βρετανία» όσο και
«πηγές μου από τις ΗΠΑ, λένε ότι το πολιτικό κατεστημένο και στις δύο
χώρες προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση του Zelensky».
Θα εκδιωχθεί από την εξουσία
Ο Zelensky θα εκδιωχθεί από την εξουσία εάν αποφασίσει να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, δήλωσε ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού L.Wilkerson«Νομίζω ότι ο Zelensky και το περιβάλλον του έχουν πέσει σε παγίδα.
Δεν μπορούν να υποχωρήσουν, γιατί αμέσως θα πέσουν από πραξικόπημα.
Σύμφωνα με τον L.Wilkerson, μια ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, το οποίο είναι πιθανό να είναι θανατηφόρο και αιματηρό.
Ένας σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky είπε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.
Σφοδρή επίθεση στον Zelensky από πρώην σύμβουλό του: Είναι ένας διεφθαρμένος δικτάτορας
Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο πρώην σύμβουλός του Oleksiy Arestovych χαρακτηρίζοντάς τον άλλο μεταξύ άλλων «δικτάτορα».
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, στην οποία σχολίαζε το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού TIME αφιερωμένο στον Zelensky κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο πως φέρεται σαν δικτάτορας και πως είναι υπεύθυνος για τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα του.«Είναι ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους, απρόθυμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναφωνεί υστερικά για μια γρήγορη νίκη, την οποία δεν μπορεί να πετύχει.
Ένας αυταρχικός ηγέτης στον οποίο οι γύρω του φοβούνται να πουν την αλήθεια», γράφει χαρακτηριστικά.
Ο Arestovych υπέβαλε την παραίτησή του στις αρχές του 2023, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ο ρωσικός πύραυλος που έπληξε πολυκατοικία στη Dnipro με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, ήταν αποτέλεσμα κατάρριψης από την ουκρανική αεράμυνα.
Φόβος και στο ΝΑΤΟ για τη ρωσική νίκη
Μία ρωσική νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία απειλεί να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg
σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Παρασκευή (10/11/2023).Σύμφωνα με τον ίδιο, η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα ήταν μόνο τραγωδία για το Κίεβο, αλλά εγκυμονεί κινδύνους και για το ΝΑΤΟ.
Θα έκανε το ΝΑΤΟ ευάλωτο.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους Ουκρανούς τα όπλα που χρειάζονται για να παραμείνουν δυνατοί στο πεδίο της μάχης σήμερα.
Έτσι μπορούν να είναι δυνατοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.
Πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.
Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα πρέπει να φέρει μια μακροπρόθεσμη και δίκαιη επίλυση της κρίσης πιο κοντά, είπε ο Νορβηγός αξιωματούχος, όταν ρωτήθηκε για τους κινδύνους μείωσης της βοήθειας προς την Ουκρανία καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται.
Η συνέντευξη Τύπου του Stoltenberg στο Βερολίνο ήταν ασυνήθιστα σύντομη, καθώς οι δημοσιογράφοι έθεσαν στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ μόνο μία ερώτηση σχετικά με τη μείωση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εκκλήσεις του συντονιστή της συνέντευξης, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν είχαν άλλες ερωτήσεις για τον Stoltenberg.
www.bankingnews.gr