Η κυβέρνηση ακυρώνει τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς συγχωνεύοντάς την με την οικονομική εισαγγελία.
Το επιτελικό κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη δεν είχε καν την τόλμη να υποβάλει ευθέως μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης
το ερώτημα για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, αποφεύγοντας να ρισκάρει μια αρνητική τοποθέτηση του Αρείου Πάγου. Δεν είχε την τόλμη να παραδεχτεί ότι οργάνωσε μέσω των ελεγχόμενων από αυτήν ΜΜΕ την εκστρατεία σπίλωσης και ενοχοποίησης της Ελένης Τουλουπάκη, με αποτέλεσμα να διώκεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας.Για τον λόγο αυτό αποφάσισε με μια νομοθετική ρύθμιση ανάμεσα σε άλλες φωτογραφικές διατάξεις νέου σχεδίου νόμου να ακυρώσει τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς συγχωνεύοντάς την με την οικονομική εισαγγελία. Ηταν η κυβέρνηση της Δεξιάς που προκειμένου να γλιτώσει από το σκάνδαλο Siemens θέσπισε τη θέση του εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, ενώ είναι και πάλι η κυβέρνηση της Δεξιάς που τώρα την καταργεί με ένα άρθρο για να γλιτώσει από το σκάνδαλο Novartis.
Η Ελλάδα από σήμερα στον ένδοξο για την «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης δρόμο που χάραξε η Ρουμανία. Η κυβέρνηση της Ρουμανίας προκείμενου να απαλλαγεί από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Λάουρα Κοβέσι, που διερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη, αφού οργάνωσε προπαγάνδα σπίλωσης μέσω των εγχώριων ΜΜΕ, στη συνέχεια κατάργησε τη θέση αυτή.Μικρή λεπτομέρεια: η Λ. Κοβέσι έχει εκλεγεί από το 2019 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη θέση της πρώτης Ευρωπαίας γενικής εισαγγελέως.
Σε κάθε περίπτωση είναι τώρα δεδομένο ότι το επιχειρούμενο κυβερνητικό πραξικόπημα θα περάσει και από τον φακό των ευρωπαϊκών θεσμών που ασχολούνται με την πάταξη της διαφθοράς, ενώ ήδη εκκρεμούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι προσφυγές της εισαγγελέως Ελ. Τουλουπάκη.
Άντα Ψαρρά