Οι εκρήξεις στους Nord Stream θα είναι το πολιτικό τέλος του Scholz – Γνώριζε εκ των προτέρων το σχέδιο Biden και θυσίασε τη Γερμανία...

Οι εκρήξεις στους Nord Stream θα είναι το πολιτικό τέλος του Scholz – Γνώριζε εκ των προτέρων το σχέδιο Biden και θυσίασε τη ΓερμανίαΟ Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz γνώριζε εκ των προτέρων για τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να ανατινάξει τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Η Γερμανία δεν λέει τίποτα για τις εκρήξεις στους Nord Stream.
Ο βραβευμένος με πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh αποκάλυψε τον ρόλο της CIA και του προέδρου Joe Biden στην ανατίναξη των αγωγών του φυσικού αερίου Nord Stream.
Ο Hersh συνέδεσε το κίνητρο των ΗΠΑ με τα εξής: την ανάγκη να περικοπούν τα εμπορικά οφέλη της Ρωσίας αυξάνοντας τα δικά της, να αποκλείσει την εξάρτηση της Γερμανίας από τη φθηνή ρωσική ενέργεια για να διασφαλίσει ότι το Βερολίνο υποστηρίζει την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το κύριο θύμα της δολιοφθοράς — η Γερμανία — απάντησε στο άρθρο του Hersh μόλις πέντε ημέρες αργότερα, παρατηρεί σε ανάλυσή της η καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο της Μόσχας και ειδική επί των γεωπολιτικών θεμάτων, Lyuba Lulko.
Γερμανοί αξιωματούχοι περιορίστηκαν να αναφέρουν ότι δεν έχουν πληροφορίες για το θέμα.

Γνώριζε η γερμανική κυβέρνηση

Είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Γερμανός καγκελάριος σχολίασε ποτέ το άρθρο.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι Γερμανοί ερευνητές δεν βρήκαν πειστικά στοιχεία για τη συμμετοχή κανενός στην επίθεση.
Ο Maximilian Krah, ευρωβουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), κατηγόρησε τον Scholz ότι γνώριζε εκ των προτέρων τα σχέδια των ΗΠΑ.
«Είναι βέβαιο ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε για το σαμποτάζ εκ των προτέρων από τους Αμερικανούς.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για την αμήχανη σιωπή του Scholz.
Σε όλα αυτά προστίθεται μία ανεύθυνη πολεμοκάπηλς όπως η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, η οποία δηλώνει ότι η Γερμανία είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία, τίποτα δεν με εκπλήσσει», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άρνηση της Γερμανίας στις ρωσικές πηγές ενέργειας «συντρίβει τη γερμανική οικονομία σε κομμάτια και φτωχαίνει σημαντικά τη Γερμανία».
Επιπλέον, «τα δισεκατομμύρια που ξόδεψε η Γερμανία σε αυτό το έργο φυσικού αερίου έχουν κατασπαταληθεί και δεν έχει καμία διαφορά για τον κυβερνώντα συνασπισμό της Γερμανίας».
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, ο Αμερικανός δημοσιογράφος υποστήριξε πλήρως τον Γερμανό βουλευτή.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, οι άνθρωποι που ηγήθηκαν του σαμποτάζ πίστευαν ότι ο Biden γνώριζε τι προκαλούσε στον λαό της Γερμανίας, πως τους τιμωρούσε για έναν πόλεμο που δεν πήγαινε πολύ καλά.

Η ανησυχία Biden

Ο Biden ανησυχούσε ότι η Γερμανία θα υποχωρούσε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του κρύου χειμώνα, εξήγησε ο Hersh.
Τυχαίνει ο Scholz να εξυπηρέτησε τα αμερικανικά συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων του λαού, της βιομηχανίας και της οικονομίας του, σύροντας τη Γερμανία σε πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μπορεί, φυσικά, να θυμηθεί κανείς την αποικιακή εξάρτηση της Γερμανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα μυστικά πρωτόκολλα υπακοής στην Ουάσιγκτον που κάθε Γερμανός καγκελάριος υπογράφει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

H πολιτική θανατική ποινή Biden

Ωστόσο, το να πάμε ενάντια στα συμφέροντα της σημερινής διχασμένης Γερμανίας ισοδυναμεί με υπογραφή πολιτικής θανατικής ποινής.
Μπορεί επίσης να είναι δυνατή μια δίκη — οι γερμανικές εταιρείες ενδέχεται να υποβάλουν αγωγές.
Το αντιπολιτευόμενο CDU κέρδισε τις εκλογές στο Βερολίνο έχοντας κερδίσει σχεδόν το 30% των ψήφων έναντι του 20% του SPD του Scholz.
Το Der Spiegel χαρακτήρισε την ήττα του SPD ιστορική, σημειώνοντας ότι το κόμμα έδειξε το χειρότερο αποτέλεσμα στο Βερολίνο στην ιστορία της Γερμανίας.
«Οι Βερολινέζοι έχουν κουραστεί με την πράσινη "δικτατορία."
Έχουν βαρεθεί με τον πόλεμο των ποδηλατών ενάντια στους αυτοκινητιστές, την κατάρρευση των υποδομών, έχουν βαρεθεί με την ατιμωρησία των αραβικών φυλών στην πρωτεύουσα, την άτακτη γραφειοκρατία, την καταστροφή στα σχολεία και τους κοινωνικούς θεσμούς, με προσπάθειες απαλλοτρίωσης ακινήτων.
Εν ολίγοις: οι Βερολινέζοι θέλουν την αλλαγή», έγραψε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Alexander Rahr στο κανάλι του στο Telegram.
«Η αξιολόγηση του Scholz σε ομοσπονδιακό επίπεδο υποχωρεί. Στη Γερμανία (όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη) υπάρχουν πολλές κρίσεις που οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσκολία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr