Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...

Στην θλιβερή Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει χαθεί κάθε έννοια της λογικής. Μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να συνεννοηθεί κανείς με τους νεοέλληνες, που μοιάζουν να είναι εντελώς χαμένοι μέσα σε μια εικονική "πραγματικότητα". 
 
Αυτή η "πραγματικότητα", που είναι απλά μια ψευδαίσθηση, απαρτίζεται από τον μικρόκοσμο του καθενός διαστρεβλωμένου κατάλληλα μέσα από τα φίλτρα της προπαγάνδας και της "πραγματικότητος" των μισθοφορικών Μέσων παραπληροφόρησης.
Έτσι, οι πραγματικές ειδήσεις και οι αληθινοί λόγοι ανησυχίας περνούν απαρατήρητοι ή αγνοούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ενώ κάθε λογής ανοησία γίνεται πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα ενασχόλησης.

Για παράδειγμα, διαβάζουμε και ακούμε για την καταδίκη ενός ... απατεώνα του κοινού ποινικού δικαίου! Τι πιο φυσιολογικό από το να καταδικαστεί και να φυλακισθεί ένας άνθρωπος, που αποδεδειγμένα έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις;

Κι όμως! Στην Ελλάδα του 2017 δεν πρόκειται για το αυτονόητο! Στην σημερινή Ελλάδα ο κάθε απατεώνας μπορεί να αυτοαποκληθεί "σωτήρας" του τόπου και με την ανοχή (και όχι μόνο) σύσσωμου του πολιτικού κόσμου να επιχειρήσει να αποπλανήσει την κοινή γνώμη, που λαχταράει έναν ψευδοσωτήρα που θα την απαλλάξει από το δυσβάστακτο χρέος των ... "κακών Ευρωπαίων"!

Ο νεοέλληνας αντί να συνειδητοποιήσει την ματαιότητα και το εγκληματικό αποτέλεσμα των πολιτικών του επιλογών, αναζητάει τον από μηχανής Θεό -μάλλον καλύτερα πρέπει να πούμε πως περιμένουν τον διάβολο μια και κανείς δεν θέλει να ακούει ούτε σαν όνομα τον Θεό, ενώ αντίθετα με τον ακατονόμαστο όλοι λαχταρούν να συνεργαστούν για το "καλό" του τόπου- που με κάποιο μαγικό τρόπο θα τον απαλλάξει από την ζωή που ο ίδιος επέλεξε να ζήσει. 
 
Γι' αυτό και τα ανύπαρκτα δισεκατομμύρια του "σωτήρα" του Έθνους αποτέλεσαν για πολλούς αφελείς(;) το όνειρο της "θερινής νυκτός" που διαλύθηκε στο άκουσμα της καταδίκης του απατεώνα ψευδοσωτήρα.
Ο μεγάλος ένοχος, ωστόσο, δεν είναι ο παλαβός μικροαπατεώνας που έζησε τα όποια λεπτά/μέρες/μήνες διασημότητος του αντιστοιχούσαν. 
 
Ο κυρίως ένοχος είναι το πολιτικό σύστημα που τον πρόβαλε, του παραχώρησε άπλετο τηλεοπτικό χρόνο, τον ενθάρρυνε να απευθυνθεί στους πολίτες και να τους παρουσιαστεί ως το "αντίπαλον δέος" του συστήματος και την κατάλληλη στιγμή αποκάλυψε την αληθινή του ταυτότητα, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην απελπισία τους ήδη απεγνωσμένους πολίτες.
Δεν υπάρχει πια καιρός για χάσιμο αφού τα σχέδια αυτών που εργάζονται προς την ολοκλήρωση της καταστροφής της Πατρίδος μας προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς. 
 
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως το πολιτικό κατεστημένο του τόπου μας έχει συμφέρον και γι' αυτό θέλει να μας πείσει πως δεν υπάρχει σωτηρία! 
 
Αυτός είναι ο λόγος της προβολής των κάθε λογής "ψευδοσωτήρων", των δήθεν "πατριωτών" και των τάχα "αμέμπτων ιεραρχών", που σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Η λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει! Γιατί μας την έδωσε ο Ουρανός!
 
 

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...