Φέρτε πίσω το Νόμπελ γρήγορα!

 

Μεσίστιες κυματίζουν από τις 12 το μεσημέρι οι ελληνικές σημαίες σε όλα τα ακριτικά νησιά, αφού οι κάτοικοι της Λέσβου έχασαν το Νόμπελ Ειρήνης από κάποιον τυχάρπαστο Κολομβιανό ονόματι Χουάν Μάνουελ Σάντος.

Ποιος είναι πάλι αυτός; Καμιά καινούρια μεταγραφή του Ολυμπιακού;

Πάνω που ο Πρωταθλητής και η Αυγή ήταν έτοιμες να βγάλουν πρωτοσέλιδο για τη νέα μεγάλη επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακάλυψαν με απογοήτευηση ότι ο νομπελίστας δεν είναι δεξί εξτρέμ αλλά ο Πρόεδρος της Κολομβίας.

Πάλι καλά που δίνονται τα Νόμπελ και μαθαίνουμε δυο πράγματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πρόεδρος της Κολομβίας βραβεύτηκε για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που έκανε με τους μαρξιστές αντάρτες της FARC (Eπαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), δηλαδή αυτούς που χρηματοδοτούσε ο Εσκομπάρ. Βρωμοκομμούνια με λίγα λόγια.

Βέβαια, οι διαπραγματεύσεις αυτές έπεσαν στο κενό, αφού ο κολομβιανός λαός σε πρόσφατο δημοψήφισμα απέρριψε τις συμφωνίες που είχε συνάψει η κυβέρνηση Σάντος με τους αντάρτες κι έτσι ο όμορφος εμφύλιος στην Κολομβία θα συνεχιστεί για άλλα 52 χρόνια.

Άντε καλέ που ήταν προβοκατόρικη η βράβευση!

Πάντως, αφού ο Πρόεδρος της Κολομβίας πήρε Νόμπελ Ειρήνης για διαπραγματεύσεις που ο λαός απέρριψε σε δημοψήφισμα, ο Πρωθυπουργός μας αξίζει τουλάχιστον ένα χρυσό άγαλμα στο κέντρο των Βρυξελλών.

Φυσικά, εμάς ελάχιστα μας αφορούν αυτά, αφού αυτό που μας καίει είναι γιατί δεν πήρε το Νόμπελ Ειρήνης η γαμημένη η γιαγιά Αιμιλία που έτυχε να κρατάει ένα προσφυγόπουλο στην αγκαλιά της και να την τραβήξει ο φωτογραφικός φακός.

Οι στοιχηματικές εταιρείες που έδιναν ως φαβορί τους κατοίκους της Λέσβου έπεσαν για ακόμα μια φορά έξω, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να πνιγεί κόσμος στη Μεσόγειο, έχασε κι αυτή την ευκαιρία να βραβευτεί για τη συνεισφορά της στο προσφυγικό.

Δεν αντέχεται τέτοια διπλή αδικία!

Δηλαδή τι ζητήσαμε κι εμείς; Ένα Νόμπελ Ειρήνης να ξεπλύνουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο ζητήσαμε.

Όπως ήταν φυσικό, η βράβευση του Χουάν Μάνουελ Σάντος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους της Λέσβου, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στη Μόρια και βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας την επαναπροώθηση στην Κολομβία όλων των λαθρομεταναστών που μπήκαν από την Τουρκία.

Πολύ σωστό αυτό. Άμα θέλει το Νόμπελ ο Σάντος, να πάρει και τους βρωμιαραίους μαζί.

Εγώ, πάντως, σκέφτομαι αυτόν τον έρμο το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, αυτό το καθίκι του κερατά, που μας έπρηζε τον πούτσο με το Νησί της Ειρήνης και είχε βγάλει μέχρι και τσαντούλες φτιαγμένες από σωσίβια για την θλιβερή καμπάνια του.

Βάλε τις τσάντες στον κώλο σου τώρα, μαλάκα.

Αχ, τα είπα και ξεσπάθωσα ο καριόλης.

Άντε και καλό μας Σαββατοκύριακο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αυτό το ΠΣΚ όπως και κάθε ΠΣΚ θα είμαστε στο πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια για να μαγειρέψουμε 2000 γεύματα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων. Μήπως να πάρουμε κι εμείς κανά Νόμπελ;)